TUGA U NOGOMETNOM SVIJETU: Preminuo bivši igrač Juventusa!

FOTO:

Jako tužne vijesti dolaze nam iz dalekog Urugvaja. Naime, nekadašnji urugvajski reprezentativac Fabia O’Neill preminuo je na Božić.

Jutros je završio u bolnici u Montevideu i otad se borio za život. El Pais je napisao kako je O’Neill uvijek bio predobar prema drugima, a zao prema sebi. Citira i njegovu izjavu od prije pet godina:

“Moji problemi, koji su se javljali tijekom godina, ostaju. Imao sam problema s alkoholom. Nakon operacije mjehura nisam smio dotaknuti čašu tri godine, ali sam izdržao samo mjesec dana. S klađenjem sam prestao jer više nemam novca za igru”, citira ga El Pais te dodaje kako je O’Neill prije dvije i pol godine počeo imati ozbiljnih zdravstvenih problema.

O’Neill je bio ofenzivni vezni i za Urugvaj je nastupio 19 puta te zabio dva gola. Karijeru je započeo u urugvajskom Nacionalu, za koji je igrao od 1992. do 1995. godine. Nakon toga se iskazao u talijanskom Cagliariju da bi 2000. prešao u Juventus.

Tamo se zadržao tek godinu dana, iako je Zinedine Zidane u to doba proglasio najtalentiranijim nogometašem. O’Neill je nakon toga otišao u Perugiu, zatim u Cagliari, da bi 2003. godine završio karijeru u Nacionalu.

Nakon karijere morao je konobariti u Montevideu. “Ništa više nemam. Potrošio sam 14 milijuna dolara. Tko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene”, rekao je prije pet godina. “Siromašan sam, ali opet nisam nesretan. Glavno je da obitelj i ja imamo nešto za jesti. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat.” Osim na klađenje i žene, novac je trošio na alkohol i noćne provode po Italiji.

“Krivica je moja. Žene su se zaljubljivale u moje pijano partijanersko izdanje, da bi me kasnije pokušavale promijeniti. Nitko me nije mogao promijeniti. Čak i da su mi ponudili pomoć psihologa, odbio bih. Od mene su trenutno bogatije moje bivše žene.”

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak