TUGA U OBITELJI DINAMO: Preminuo član slavne generacije Dinama

FOTO: Robert Anić/PIXSELL, 24sata

Bivši nogometaš Dinama Zlatan Arnautović preminuo je u ponedjeljak u 68. godini, doznaju 24sata od izvora bliskih obitelji. Njegovo tijelo pronašli su u obiteljskom stanu u Zagrebu. (24sata)

Član slavne maksimirske generacije 1982. rođen je 13. prosinca 1954. u Bihaću, a u Dinamo je došao 1981. iz banjalučkog Borca i osvojio prvenstvo bivše države godinu poslije uz Kup 1983.

– Uvijek mi je želja bila doći igrati za Dinamo, ali sam za “plave” potpisao tek s 27 godina jer me Borac nije ranije pustio. Tri sam godine proveo u Dinamu, a onda prešao u Bešiktaš za milijun tadašnjih maraka. Klub je na meni dosta zaradio jer sam iz Dinama otišao kao jedan od najboljih obrambenih igrača u bivšoj državi. Ubrzo sam se i vratio u Zagreb, a treneri su mi bili pokojni Zebec i Ivić. Godine 1985. prestaje moja profesionalna karijera – govorio je Arnautović u intervjuu za portal Dinamo Orahovica.

Omiljeni suigrač Ćirine šampionske generacije bavio se trenerskim poslom, radio u Jedinstvu, Lokomotivi, Gorici, Oštrecu, Zlataru, paralelno nastupao i za veteransku momčad “modrih”. Najviše se, kako je govorio, družio s Ismetom Hadžićem i Markom Mlinarićem. Kao obrambeni igrač zabio je 18 golova. Koliko se sjeća, sve – glavom!

Govorio je i o nacionalnoj pripadnosti i okršajima sa susjedima.

– Ja sam Hrvat od 1991. godine, ali sam tako razmišljao i puno prije. Najteže je bilo igrati protiv srpskih klubova jer su to bile utakmice od posebnog značaja. Znamo svi što je onda značilo pobijediti Zvezdu ili Partizan. Dinamo je bio i ostao hrvatski ponos – rekao je Arnautović, kojemu je najnezgodniji igrač protiv kojega je igrao bio Ivan Lukačević.

U rodnom je Bihaću skupljao dresove, pa tako i Dinamove, a neostvarena želja bila mu je postati trener Dinama. Sad je preselio u vječnost s bivšim suigračima Cicom Kranjčarom, Zvjezdanom Cvetkovićem, Ismetom Hadžićem, Draganom Bošnjakom. Vrijeme čini svoje, na nebu se stvara jaka momčad modrih velikana…

Komentari

komentara

« Povratak