TUŽAN KRAJ VELIKE KARIJERE: Robinho saznao presudu zbog silovanja!

FOTO:

“NOVI PELE”, tako su nekada zvali danas 34-godišnjeg nogometaša u tinejdžerskim danima. Robinho je dotaknuo dno.

Igrao za velike klubove

Umjesto toga, nekada slavni nogometaš Santosa, Reala, Manchester Cityja i reprezentacije Brazila, sada igra za prosječni turski klub i nepravomoćno je osuđen na devet godina zatvora zbog brutalnog grupnog silovanja 22-godišnje djevojke.

Prema presudi koja čeka drugostupanjski pravorijek, Robinho je “pokazao apsolutni prijezir prema žrtvi dok ju je izlagao brojnim poniženjima i teškom seksualnom nasilju”.

Obrazloženje presude za zločin u kojem je uz Robinha sudjelovalo još pet silovatelja i koji je izvršen 22. veljače 2013. u noćnom klubu u Milanu, objavila je talijanska novinska agencija ANSA. U njemu se otkriva niz gnjusnih detalja nedjela za koje su na po devet godina zatvora osuđeni Robinho i samo jedan počinitelj Ricardo Falco, dok identitet preostale četvorice nije poznat.

Sud u Milanu u studenom prošle godine prvostupanjskom presudom kaznio je navedenu dvojicu zbog “seksualnog napada i grupnog silovanja” djevojke u poznatom noćnom klubu u Milanu. Brazilski nogometaš tada je igrao za AC Milan.

Robinho pravomoćnost presude čeka na slobodi, usprkos tome što je osuđen za težak zločin. U pritvoru nije zato što brazilski zakon brani izručenje državljana te zemlje u drugu državu, a u vrijeme izricanja presude Robinho je bio u Brazilu.

Sutkinja koja je predsjedala vijećem koje je donijelo presudu, u obrazloženju odluke navodi da je donesena nakon “detaljne procjene osobnosti oštećene i počinitelja nedjela”.

Imao plan

Zločinu je prethodila rođendanska zabava u mondenom milanskom Sio Cafeu. Žrtva je bila tamo s dvije prijateljice na rođendanskoj zabavi, kada je vidjela Robinha sa suprugom i njegove prijatelje, za koje je potvrdila da ih zna od ranije. Njeno društvo tada je otišlo, a Robinho je ženu s kojom ima dvoje djece (mlađi sin tada mu je imao tek godinu i deset mjeseci) odveo kući, nakon čega se vratio u klub.

Silovatelji su tada djevojci nudili alkohol sve dok, kako tvrdi “nije postala nemoćna oduprijeti im se.” Nakon toga su je, potvrđeno je rekonstrukcijom, odveli u ostavu noćnog kluba i tamo “iskorištavajući njeno pijano stanje, s njom izvršili brojne i uzastopne seksualne odnose, usprkos negodovanju žrtve.”

Prema presudi, Robinho i Falco pokazali su “potpuni prijezir prema mladoj ženi, podvrgli je brojnim ponižavanjima i činovima teškog seksualnog nasilja.”

U obrazloženju nadalje piše da su pri tome komunicirali “hladno i bešćutno, pri čemu su pokazali nepogrešive znakove nedostatka morala i suosjećanja prema žrtvi. Optuženici su se pri tome nekoliko puta glasno smijali i tako dodatno pokazali potpunu nebrigu za stanje u kojem je žrtva.”

Sud je prihvatio nalaze ginekološkog i psihijatrijskog vještačnja žrtve, prema kojima su na njoj vidljivi fizički znakovi i psihičke posljedice silovanja. “I tijekom njenog svjedočenja bilo je evidentno da je traumatizirana, govori tiho i osjeća stid zbog svega što je prošla.”

Robinhova obrana temelji se na tome kako nema dokaza da žrtva nije pristala na seks i da je dobrovoljno konzumirala alkohol. Nogometašev odvjetnik na sudu je pročitao izjavu njegovog klijenta u kojoj tvrdi da se ne osjeća krivim zbog djela za koje je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora.”

Komentari

komentara

« Povratak