TUŽNA NOGOMETNA PRIČA: Igrao za Juventus sa Zidaneom, a zbog sporih konja i brzih žena danas je siromah

FOTO:

Zanimljiva je karijera Fabiana O’Neilla, Urugvajca koji je najveći dio karijere krajem devedesetih proveo u Italiji. Počeo je u matičnom Nacionalu, a onda ga je put odveo u Italiju. U Cagliariju je igrao četiri godine, od 1996. do 2000., a tada je potpisao za veliki Juventus. (index.hr)

Za Staru damu je odigrao samo 14 utakmica. Otišao je u Perugiu, a onda se vratio u Cagliari. Vratio se u domovinu i karijeru je 2003. završio u Nacionalu. Za reprezentaciju Urugvaja ovaj je ofenzivni veznjak odigrao 19 utakmica u kojima je zabio dva gola.

U karijeri je zaradio puno, ali danas živi na rubu siromaštva. Sve je prokockao i to priznaje, kao što se ne srami reći da je namještao utakmice.

“Dok sam igrao u Cagliariju, namjestio sam susret s Chievom. Tada je i jednima i drugima odgovarao remi u borbi za opstanak. Dogovorio sam x s kapetanom Chieva i svojim suigračima. Otišli smo svi do kladionicu i uplatili smo na remi. Iako smo u 87. poveli s 2:1, na kraju je završilo 2:2, što je svima odgovaralo”, priznaje O’Neill.

Prisjetio se i dana kad je bio član Juventusa.

“Bio sam najgori u momčadi jer sam pored sebe imao fenomene kao što je Zidane. Potrošio sam 14 milijuna dolara na spore konje i brze žene”, priznaje O’Neill i dodaje:

“Siromašan sam, ali opet sam sretan. Najvažnije da obitelj i ja imamo nešto za jesti. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat. Žene bi me osvojile pijanoga i pokušavale su me promijeniti, ali to nije bilo moguće. Nudili su mi i pomoć psihologa. Sad su sve moje bivše žene bogatije od mene”, priznaje Urugvajac koji danas za život radi kao konobar.

Komentari

komentara

« Povratak