TUŽNA PRIČA: Bio je prvak svijeta, član Galacticosa u Realu i prava zvijezda, a onda je upoznao alkohol i završio na psihijatriji!

FOTO:

Sjećate li se famoznih Galacticosa u Real Madridu? Bila je to prava mega ekipa koju je okupio predsjednik Florentino Perez. Naravno, neki nisu ni blizu bili popularni kao Zidane, Figo, Beckham, Raul…

‘Novi Cafu’

To je bio nadimak junaka ove priče. Trebao je biti pravi nasljednik legendarnog Cafua. Radi se o Ciceru Joao de Cezareu, poznatijem kao Cicinho! Bio je vrlo dobar desni bek koji u Europu nije stigao kao mlad igrač. Igrao je za Botafogo-SP, Atletico Mineiro, Botafogo i Sao Paulo iz kojeg je prešao u veliki Real Madrid za nekih 8 milijuna eura. Već prilikom dolaska u Madrid imao je 25 godina.

Bio je član Sao Paula koji je 2005. godine srušio Liverpool u finalu Svjetskog klupskog prvenstva. Dobio je nadimak “novi Cafu”, veoma brz, sjajne tehnike, čak se pričalo da je napredna verzija Cafua, da ima bolji centaršut…

Cicinho je stigao kao zamjena za Michel Salgada, ali uvodni dio u Realu zaustavile su ozljede. Ipak, vraća se na teren te s Realom osvaja prvenstvo Španjolske 2007. godine.

Ipak, morao je otići iz kluba jer novi trener Bernd Schuster nije bio njegov fan i to ga je dovelo do transfera u talijansku Romu gdje će osvojiti domaći Kup. Stigle su nove ozljede i njegova karijera krenula je nizbrdo. Iz Rome je odlazio na posudbe u Sao Paulo i Villarreal. Zatim je zaigrao za Sport Recife i u turskom Sivassporu gdje je ostavio dobar dojam u tri godine. Tamo ga je vodio legendarni Roberto Carlos.

Kobne ozljede…

Veliki problem predstavljale su ozljede pa je zbog toga počeo piti. Sam kaže da je imao dosta lažnih prijatelja, da je imao velike sreće da ostane izvan svijeta droge.

Završio je na psihijatriji, a tvrdio je kako je vidio Isusa nakon 14 koktela i 18 piva. “Ako nastaviš ovako, umrijet ćeš”, rekao mu je psihijatar. Cicinho se uspio otrgnuti od alkohola, prije svega zbog obitelji. Vratio se prošle godine na teren, sa amaterima Brasiliensea…

Cicinho ima 15 nastupa za Brazil uz 1 pogodak. Bio je član reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.

Nulta tolerancija na nasilje: konačno se nastavlja prvenstvo Grčke, ali uz novo strogo pravilo

Komentari

komentara

« Povratak