TUŽNO: Belgijski nogometaš preminuo nakon teške bolesti…

FOTO:

Miguel Van Damme, vratar belgijskog Cercle Bruggea, umro je u 29. godini nakon dugogodišnje bitke s leukemijom.  Van Damme je trenirati nogomet počeo kao napadač, ali je kasnije stao na gol i s 19 godina potpisao za Cercle Brugge. Dok je klub bio u prvoj ligi, Van Damme je bio rezerva i upisao je samo jedan nastup. Ispadanjem u drugu ligu je 2016. godine postao prvi golman momčadi.

Tada mu je dijagnosticirana leukemija, završio je na kemoterapijama i nogometu se vratio godinu dana kasnije. Cercle Brugge je opet izborio prvu ligu, Van Damme je opet bio dio momčadi, ali mu se onda 2019. godine bolest vratila.

U rujnu 2020. godine je bolest toliko uznapredovala da više nije mogao ići na kemoterapije. Tu vijest je doznao samo dva dana nakon što mu je supruga otkrila da će postati otac po prvi put. Dijete je dobio u svibnju prošle godine.

“Naš najdraži suprug i tata otišao je na svoj posljednji meč večeras, meč koji se više ne može dobiti. Napustio si nas na svoj način… Vrlo snažno. Borio si se kao lav. Bio si primjer mnogima i naučio me da shvatim kako ne postoji odustajanje. Dušo, odmori se sada, zaslužio si”, napisala je njegova supruga u oproštajnoj poruci na Instagramu.

KAKVA BOMBETINA: DINAMO U SVOJE REDOVE DOVODI HRVATSKOG REPREZENTATIVCA?

Komentari

komentara

« Povratak