U EUROPI SE STVARA NOVA LIGA: Savezi i sponzori su suglasni, navijači bjesne!

FOTO:

U Europi bi uskoro mogala nastati nova liga – čeka se samo odobrenje UEFA-e.

BeNe Liga

Belgijski i nizozemski Savez pokrenuli su incijativu spajanja klubova u zajedničku BeNe ligu. Zajednička liga bi klubovima u Belgiji i Nizozemskoj povećala prihode s 300 milijuna eura na 1.3 milijarde eura, što nije zanemarivo povećanje.

„Dobili smo jednoglasnu podršku mogućoj uspostavi BeNeLige. Vodstvo Pro Lige od sada nadalje preuzet će aktivnu ulogu u njenom kreiranju. Ova uduća ambicija bazira se na poštivanju sportskih težnji najboljih klubova i potrebi ekonomske stabilnosti ostalih profesionalnih klubova.”, objavilo je vodstvo belgijske Pro Lige.

U pregovorima oko formiranja nove lige sudjelovalo je pet belgijskih klubova; Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk i Standard, te šest nizozemskih klubova; Ajax, AZ Alkmaar, Utrecht, Feyenoord, PSV Eindhoven i Vitesse. Ideja je predstavljena UEFA-i, koja mora dati zadnji „blagoslov“.

Spomenimo kako ova inicijativa nije naišla na odobravanje navijača u obje zemlje. Glavna kritika je udaljenost između pojedinih gradova, ali i mogućnost da neki klubovi ne dođu do izražaja u (pre)jakoj konkurenciji.

Komentari

komentara

« Povratak