U ITALIJI DONESENO NOVO PRAVILO: Juventus će biti izbačen iz Serie A?!

FOTO:

Gabriele Gravina, predsjednik Nogometnog saveza Italije, potvrdio je uvođenje novog pravila. Kako sada stvari stoje, Juventus će najgore proći…

Novo pravilo za talijanske klubove

Iz Nogometnog saveza Italije je službeno potvrđeno donošenje “anti-Superliga” pravila. Njime se brani talijanskim prvoligašima sudjelovanje u natjecanjima koje ne organizira UEFA. Kao posljedicu za kršenje ovog pravila, klubovi će biti izbačeni iz Serie A.

„Kada je u pitanju anti-Superliga pravilo, riječ je o tome da će oni koji žele sudjelovati u natjecanju koje ne odobravaju UEFA i FIFA izgubiti članstvo u talijanskom prvenstvu.”, objasnio je predsjednik Nogometnog saveza Italije, Gabriele Gravina.

Podsjetimo, od talijanskih klubova u osnivanju Superlige sudjelovali su Inter, Milan i Juventus. U međuvremenu, Inter i Milan su se načelno povukli dok je Juventus i dalje uz Barcelonu i Real Madrid, koji jedini još vjeruju u ovaj projekt.

Gravina je istaknuo i kako ovo pravilo počinje vrijediti od iduće sezone:

„Zasad ne znam tko je istupio, a tko ostao u Superligi. Međutim, ovo pravilo će biti u postupku licenciranja za naredno prvenstvo. Ako netko želi igrati privatnu ligu, onda neće moći igrati nacionalnu.”

Komentari

komentara

« Povratak