U LIGI PRVAKA NAKON 16 GODINA: Evo protiv koga u prvom kolu igraju juniori Hajduka!

FOTO:

Nakon čak 16 godina splitski Hajduk će napokon osjetiti kako je igrati Ligu prvaka. No, u pitanju su juniori Hajduka koji kreću od prvog kola putem prvaka.

Juniori Hajduka saznali su protivnike u juniorskoj Ligi prvaka, a radi se makedonskoj Škendiji. Prvi susret igrat će se u Tetovu, a uzvrat u Splitu. Juniori Bijelih će kao prvaci Hrvatske ove sezone upisati premijerni nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju za mlađe uzraste, a ždrijeb u Nyonu odlučio je da to bude protiv juniorskog prvaka Sjeverne Makedonije.

Ako prođe, Hajduk će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz susreta latvijskog Daugavpilsa i bjeloruskog Minska.

Podsjetimo, UEFA Youth League (kako glasi službeni naziv natjecanja) sastoji se od dva dijela natjecanja. U “Putu Lige prvaka” klubovi čiji su seniori osigurali nastup u Ligi prvaka igraju grupnu fazu, dok se u “Putu nacionalnih prvaka” natječu 32 momčadi s najvišim koeficijentom čije ekipe nisu u seniorskoj te se igra po kup sustavu nalazi se i Hajduk.

Prve utakmice prvog kola na rasporedu su 29. rujna, dok će se uzvrat igrati 20. listopada. Susreti 2. kola na rasporedu su 3. i 24. studenog.

Komentari

komentara

« Povratak