U ponedjeljak je ždrijeb LP-a. Real ima najviše šanse izvući Leipzig, a Bayern Barcu

FOTO:

Jučerašnjim utakmicama Lige prvaka završeno je natjecanje po skupinama najskupljega klupskog natjecanja na svijetu. Ždrijeb osmine finala održat će se u ponedjeljak u Nyonu u 13 sati, a u njemu će se naći 16 klubova iz skupina, osam nositelja i osam nenositelja. (index.hr)

Kao i ždrijeb skupina, i ovaj ždrijeb je poludirigiran, a neki klubovi, poput Real Madrida, imaju samo četiri potencijalna protivnika koje mogu izvući zbog raznih restrikcija.

Nositelji: Bayern, Real, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Borussia (D), Juventus, PSG

Nenositelji: Atletico, Borussia (M), Porto, Atalanta, Sevilla, Lazio, Barcelona, RB Leipzig

Real, primjerice, ne može igrati s Borussijom (M) budući da su igrali međusobno u skupini, a ne može igrati ni s jednim od preostala tri španjolska predstavnika. Kod izračuna vjerojatnosti potencijalnih protivnika u obzir se uzimaju svi mogući faktori tijekom određivanja ždrijeba pa tako Real ima najviše šanse, čak 30.47 posto, da će izvući RB Leipzig. Preostala tri moguća protivnika su mu Porto, Atalanta i Lazio.

Bayern također ne može igrati protiv tri momčadi (Borussia (M), Atletico, Leipzig) pa je najvjerojatnije da će izvući Barcelonu, za što je vjerojatnost 22.23 posto.

Tri engleska kluba, Liverpool, Chelsea i City, imaju najviše šanse da će izvući Mönchengladbach, a Juventusov najvjerojatniji protivnik je također taj njemački klub.

Komentari

komentara

« Povratak