U ponedjeljak kod Francuza, a evo kad će se igrati preostale dvije utakmice u Ligi nacija!

FOTO: HINA

Došli smo na pola puta Ligi A, skupina 1 gdje se nalazi i naša Hrvatska. Nakon tri odigrana kola na prvom mjestu je Danska koja ima šest bodova, dok je Austrija druga (4 boda). Izabranici Zlatka Dalića nalaze se na trećem mjestu gdje imaju četiri boda. Na posljednjem mjestu iznenađujuće su svjetski prvaci Francuzi.

U ponedjeljak je na rasporedu četvrto kolo u ovoj skupini. Francuska će ugostiti Hrvatsku u Parizu, dok će Danska igrati na svom terenu protiv Austrije. Nakon toga će završiti možda i najčudnija reprezentativna stanka u povijesti nogometa. Bilo bi pametno da vodeći ljudi u nogometu dobro razmisle da li se ovako nešto uopće isplati jer nogometaši zaista nisu roboti.

A nastavak ovosezonske Lige nacija dogodit će se krajem rujna. Vatreni će prvo 22. rujna ugostiti Dansku, vjerojatno u Zagrebu prema posljednjim informacijama. A onda samo tri dana poslije idemo u goste Austriji gdje bi se trebali revanširati za neočekivani poraz u prvom kolu.

Treba istaknuti kako pobjednik skupine odlazi na završnicu, odnosno Final Four. To će se igrati sredinom lipnja sljedeće godine. Drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija osigurat će ostanak u elitnom razredu ovog natjecanja, dok će posljednja reprezentacija odletjeti u Ligu B.

 

 

Komentari

komentara

« Povratak