U rodnom gradu suca El Clasica: “On je veliki realovac i sin vođe navijača Reala”

FOTO:

Juan Martinez Munuera, sudac subotnjeg El Clasica, u kojem je Real kod Barcelone pobijedio 3:1, prelomio je meč diskutabilnom odlukom u 62. minuti, pri rezultatu 1:1. (index.hr)

Kroos je izveo slobodni udarac s lijeve strane, a pred golom Barcelone je njen branič Lenglet vukao Ramosa za dres. Na signal iz VAR sobe Martinez Munuera se savjetovao s video-asistentima, nakon čega je pogledao snimku situacije te dosudio penal za Real, kojeg je u gol za vodstvo 2:1 pretvorio Ramos. Naravno, on je nakon utakmice tvrdio da je bio penal: “Lenglet me uhvatio kad sam htio skočiti. Osuđivati suca zato što je donio tako očito odluku ne bi bilo pošteno. Nekad su suci u pravu, a nekad nisu. Ova odluka je ispravna.”

S njim se nikako ne slaže Barcelonin trener Ronald Koeman, koji je nakon poraza puno pričao o penalu: “Ne razumijem VAR. Mislim da se VAR aktivira samo protiv Barcelone. Onakvi dueli stalno se događaju u kaznenom prostoru i zato se ne mogu označiti kao prekršaji za penal. Ova pogrešna sudačka odluka skrojila je rezultat. Ne zaslužujemo tako gubiti.”

Andujar Oliver, bivši sudac, a sada ekspert Marce, slaže se s Koemanom: “Ovako slabi dueli nisu razlog da se svira penal. Onda bi se na svakoj utakmici dosudilo 40 penala”, napisao je u najčitanijem španjolskom listu.  Drugi list, katalonski Sport, otišao je korak dalje, točnije 500 kilometara dalje od Barcelone, u Benidorm.

Poznata turistička destinacija rodni je grad suca El Clasica. Tamo su naišli na niz sugovornika koji su im otkrili da je Martinez Munuera “veliki madridista, koji to nikada nije krio.”

“Poznato je da on navija za Real i to je više puta istaknuo”, rekli su katalonskim reporterima u Benidormu, koji su tamo saznali i ovo: “Ljubav prema Reali vjerojatno je naslijedio od oca Juana Ramona, koji je osnivač kluba prijatelja Reala u našem gradu.”

Komentari

komentara

« Povratak