U ZAVRŠNICI SEZONE POTJERAN IZ MOMČADI: “Nisam ovo zaslužio…”

FOTO:

Hrvatski Dragovoljac nije se dugo zadržao u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Ekipa iz Sigeta ekspresno se vraća u drugu ligu nakon samo jedne sezone.

Nanizali su izabranici Dragana Tadića i nekoliko dobrih rezultata, ali bilo je to prekasno buđenje. Najviše će se pamtiti pobjeda protiv Rijeke koja je nakon toga ispala iz utrke za titulu, a tu je još i dvostruko slavlje protiv Šibenika.

No, u Sigetu se događa i jedna vrlo čudna priča. Glavni akter je Karlo Perić, autor tri prvenstvena pogotka, mladi hrvatski reprezentativac koji je do Hajduka bio standardan igrač, nije ozlijeđen, redovito trenira, nema kartone, no preseljen je u gledalište i za njega je sigetska odiseja završena. Zašto? Karlo je situaciju objasnio za Sportske novosti:

“Po nekim napisima ispada da ja ucjenjujem klub. Naprotiv, mi smo klubu ponudili čak 70 posto od inozemnog transfera, na koje čelnici Hrvatskog dragovoljca nisu pristali, već žele svih 100 posto transfera. Potom sam tražio plaću koju nisam dobio tri mjeseca, ni to mi nisu dali, već su me za kaznu poslali na tribine. Kao izdanak Dragovoljčeve škole mislim da nisam zaslužio to nego srdačan rastanak, koji je poslije svega neminovan, onako kako dolikuje jednom organiziranom klubu”.

Uistinu, Perić je dijete Hrvatskog Dragovoljca. Rođen je i živi u Sigetu, a prve nogometne korake u Dragovoljcu je napravio već sa pet i pol godina: – Ja sam dečko iz Sigeta. Puno mi znači prilika koju su mi dali predsjednik i klub – govorio je mladi ofenzivac prošlog ljeta prigodom potpisa profesionalnog ugovora s HD-om.

Komentari

komentara

« Povratak