UEFA ima novi plan. Evo kad bi se mogle nastaviti lige

FOTO:

Europska nogometna federacija (UEFA) u srijedu će u Nyonu održati videokonferenciju tijekom koje će sa savezima pokušati pronaći novo rješenje za nastavak europskih liga, kao i Lige prvaka i Europa lige.

“UEFA je pozvala glavne tajnike svih svojih 55 članica na videokonferenciju 1. travnja kako bi se razgovaralo o mogućnostima promjena termina utakmica. Također će biti riječi i o ugovorima te transferima igrača”, objavila je UEFA.

U međuvremenu torinski Tuttosport donosi jednu od mogućnosti koju će UEFA predstaviti savezima. U pitanju je opcija da se nogometne lige odigraju u kolovozu kako ne bi došlo do scenarija u kojem bi se postojeće stanje proglasilo konačnim ili se poništila cijela sezona.

Do kraja je u prvenstvima ostalo desetak kola pa ostaje za vidjeti kako su u Nyonu zamislili da se sve odigra u mjesec dana.

Naravno, u to nisu računali Ligu prvaka i Europa ligu, koje bi u tom slučaju također trebalo privesti kraju, a tu se otvara i pitanje sljedeće sezone, u kojoj će gotovo izvjesno biti ukinuta kup natjecanja kako bi se lige nesmetano završile do početka Europskog prvenstva 2021. godine.

Podsjetimo, iz Nyona su 17. ožujka pomaknuli finale Europa lige u Gdanjsku za 24. lipnja, a finale Lige prvaka za 27. lipnja u Istanbulu. Međutim, kako se stanje u borbi s koronavirusom ne poboljšava, tako su sve manje šanse da se finala odigraju prije kolovoza ili rujna.

Komentari

komentara

« Povratak