UEFA kaznila Bugarsku zbog rasizma na susretu protiv Engleske

FOTO:

UEFA je kaznila Bugarsku zbog rasizma pa će tako reprezentacija te zemlje narednu utakmicu odigrati pred praznim tribinama zbog rasističkih ispada njihovih navijača na utakmici protiv Engleske.

Bugari su dobili i uvjetnu kaznu na dvije godine pa će, ako se sličan incident u tom periodu ponovi, bez publike igrati još jednu utakmicu.

To znači da će posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Češke odigrati pred praznim stadionom. Nogometni savez Bugarske morat će platiti još 85 tisuća eura. Ipak, nisu ni Englezi prošli bez kazne pa će zbog nedoličnog ponašanja navijača tijekom intoniranja himni morati platiti 5 tisuća eura.

Podsjećamo, Engleska je u Sofiji pobijedila 6:0 na utakmici koju je hrvatski sudac Ivan Bebek dva puta prekidao zbog rasističkih ispada domaćih navijača.

Poslije utakmice ostavke su podnijeli predsjednik bugarskog saveza Boris Mihajlov i izbornik Krasimir Balakov. Vlasti u Bugarskoj potom su priopćile da je identificirano 16 navijača te da ih je 12 uhićeno. Četvorici je pristup stadionima zabranjen u naredne dvije godine.

SRAMI SE: NEĆETE VJEROVATI ŠTO JE SARRI DANAS REKAO U VEZI MANDŽUKIĆA!

POTEZ ZA PAMĆENJE: EVO ŠTO SU IGRAČI SOUTHAMPTONA NAPRAVILI NAKON SRAMOTNOG PORAZA OD LEICESTERA!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak