UEFA napokon odlučila: Evo što su rekli za RB Leipzig i RB Salzburg!

FOTO:

jemački doprvak RB Leipzig i austrijski prvak Salzburg ipak će moći nastupati u Ligi prvaka nakon što je UEFA u utorak zaključila kako austrijska korporacija Red Bull nema financijsku kontrolu nad oba kluba.

UEFA oduševila navijače

Tom odlukom su odahnuli navijači Leipziga, koji je u prvoj bundesligaškoj sezoni senzacionalno izborio Ligu prvaka, koji su se bojali dosljednjog primjenjivanja pravila UEFA-e, koja klubovima istih vlasnika ne dopušta sudjelovanje u istom natjecanju. Kako je sjedište Red Bulla u Austriji, bez Lige prvaka je mogao ostati RB Leipzig.

UEFA je ipak zaključila kako Red Bull “nema kontrolni paket vlasništva, a niti većinski utjecaj” u oba kluba, pa će i Leipzig i Salzburg igrati Ligu prvaka. Red Bull je postao vlasnikom Austrije Salzburg 2005. godine, a 2009. godine je kupio SSV Markranstaedt, koji je nazvan RB Leipzig. Nakon restrukturiranja austrijskog kluba, koji se više ne zove RB Salzburg, Red Bull je tek mali sponzor tog kluba.

Leipzig  u 4. potu

Salzburg će morati igrati kvalifikacije, dok će Leipzig izravno u skupinu Lige prvaka. Zanimljivo kako je Leipzig trenutno najgora momčad u grupnoj fazi Lige prvaka ukoliko samo gledamo koeficijente (15.899). S druge strane austrijski prvak Salzburg ima koeficijent 40,570. Teško je očekivati, ali postoje jako male šanse da se ove dvije momčadi sretnu u skupinama.

OVO SU NAJBOLJI MLADI NOGOMETAŠI: Među top 50 imamo i jednog Hrvata!

Komentari

komentara

« Povratak