UEFA NIŠTA NE OPRAŠTA: Talijanskom klubu prijeti suspenzija iz europskih natjecanja!?

FOTO:

Zbog različitih malverzacija, UEFA bi slavni talijanski klub mogla suspendirati iz svih natjecanja, bez obzira na rezultate ove sezone.

UEFA ne oprašta

Juventusu je u Serie A, bar privremeno, vraćeno 15 oduzetih bodova početkom godine. Ipak, neovisno o istrazi u Italiji, UEFA vodi svoj postupak.

Juventus se sumnjiči za “lažne razmjene” igrača – unakrsne prodaje s drugim klubovima, bez razmjene novca, ali koje omogućavaju da se kapitalna dobit evidentira u bilancu. Nagađa se da se radi o razmjenama vrijednim oko 155 milijuna eura! Osim toga, klub je od svojih investitora krio postojanje privatnih ugovora sa igračima, među kojima je i portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo.

Zbog svega toga Juventusu je oduzeto 15 bodova u Serie A, no oni su im vraćeni nakon žalbe. S druge strane, UEFA i dalje vodi istragu, a Gazzetta dello Sport tvrdi kako Juventusu prijeti jednogodišnja suspenzija iz svih europskih natjecanja, ako ga UEFA proglasi krivim. Neovisno o ovogodišnjem plasmanu u Serie A ili eventualnom osvajanju Europske lige.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak