UEFA OSNIVA TREĆE NATJECANJE: Sjajna prilika se otvara za naše klubove!

FOTO:

U europskoj nogometnoj federaciji ozbiljno se razmišlja o uvođenju još jednog velikog natjecanja. Nakon Lige prvaka i Europske lige od 2021. trebao bi zaživjeti novi europski turnir. O njegovom imenu naknadno će se raspraviti i odlučiti.

Sadašnji formati natjecanja vrijede do sezone 2020./2021. i tada bi trebale nastupiti promjene od kojih će velike koristi imati hrvatski prvoligaši. UEFA i Europsko udruženje klubova o tome će voditi raspravu u Monaku, ali i povodom gostovanja u Podstrani kod Splita.

Od proljeća 2021. godine izgled europskih natjecanja trebao bi se nešto promijeniti. Liga prvaka i dalje bi ostala sačinjena od 32 sudionika, Europska liga bi trebala smanjiti sadašnjih 48 na 32, dok bi novooformljeno natjecanje također imalo po 32 kluba.

Tim potezom bi profitirali razni manji klubovi iz istočne Europe primjerice, igralo bi se više utakmica i vjerovatno ne bi niti bilo dugačkih i napornih kvalifikacija. Naša liga bi čak mogla imati po nekoliko prvoligaša u Europi, što bi svakako bilo sjajno za koeficijent i same klubove.

JE LI OVO NAJODVRATNIJA KOREOGRAFIJA U POVIJESTI NOGOMETA? POGLEDAJTE ŠTO SU NAPRAVILI NAVIJAČI ZVEZDE!

IMAMO VIJEST DANA: Nećete vjerovati kome je brazilski savez dao maksimalnih pet bodova u glasanju za naj igrača svijeta!

Komentari

komentara

« Povratak