UEFA POTVRDILA: Evo kad će svoje utakmice odigrati AEK i Dinamo!

FOTO:

Europska kuća nogometa službeno se oglasila nakon tragičnih događaja koji su prethodili u međuvremenu odgođenoj utakmici AEK-a i Dinama koja se trebala igrati večeras u Ateni.

Potvrđeno je da će se prva utakmica igrati u Zagrebu u utorak 15. svibnja u 20 sati, što je bio i prijašnji termin uzvrata, dok se o novom terminu odgođene utakmice, u trenutku objave priošćenja još pregovaralo, ali u međuvremenu je dogovoreno da se igra u subotu 19. kolovoza.

Uefino priopćenje prenosimo u cjelosti:

“UEFA najoštrije osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Ateni i koji su rezultirali gubitkom života. Izražavajući našu najdublju sućut obitelji žrtve, atenskom nogometnom klubu AEK i njegovim navijačima, želimo ponoviti da nasilju nema mjesta u našem sportu i očekujemo da odgovorni za ovaj užasan čin budu uhićeni i privedeni pravdi u najkraće kašnjenje.

Nakon jučerašnjeg nasilja i u dogovoru s lokalnim vlastima, UEFA je odlučila da nisu ispunjeni uvjeti da se utakmica između AEK Atena FC i GNK Dinamo odigra večeras.

U skladu s člankom 26.01 Pravilnika UEFA Lige prvaka 2023/24, utakmica koja se planirala igrati večeras na stadionu Agia Sofia u Ateni se ovime odgađa.

Utakmica GNK Dinamo (CRO) – AEK Athens FC (GRE) u Zagrebu igrat će se u utorak 15. kolovoza 2023. (20:00 CET) prema rasporedu.

UEFA je u kontaktu s oba kluba kako bi potvrdili datum odgođene utakmice između AEK Athens FC (GRE) i GNK Dinamo (CRO) tj. ili u petak 18. kolovoza 2023. ili u subotu 19. kolovoza 2023.

Prethodno priopćena odluka u vezi s izostankom gostujućih navijača za obje utakmice ostaje na snazi ​​i sve potrebne mjere će se provesti.”

GNK Dinamo je u međuvremenu na svojim službenim stranicama potvrdio termin prve utakmice te da je uzvrat u subotu 19. kolovoza, što znači da će zbog “više sile” biti odgođena prvenstvena utakmica s Varaždinom, koja se trebala igrati tog dana u Maksimiru.

Komentari

komentara

« Povratak