UEFA POTVRDILA: Konferencijska liga mijenja ime!

FOTO:

UEFA (europska nogometna krovna organizacija) danas je putem društvenih mreža objavila veliku vijest u vezi Konferencijske lige.

Naime, odlučeno je kako će se to natjecanje preimenovati od sezone 2024/25. Naime, trenutačno službeno ime natjecanja je UEFA Europa Conference League, a po novom će biti UEFA Conference League. Iz imena je izbačena riječ Europa, koju većina u nazivu tog natjecanja i ne koristi. Naizgled kozmetička promjena, no mnogi se boje da bi mogla imati prilično velike posljedice.

Iz UEFA-e su rekli kako time otvaraju mogućnost dodatne izgradnja natjecanja, no mnogi smatraju kako bi to značilo davanje prilike za nastup bogatim klubovima iz Azije i Sjeverne Amerike. Posljednjih tjedana svjedoci smo nevjerojatnog zaleta klubova iz Saudijske Arabije koji basnoslovnim ugovorima vrbuju najbolje igrače iz europskih liga.

Već duže vremena se priča kako Saudijci nakon pojačavanje lige žele igrati protiv europskih klubova. Zato brojni navijači misle da je ovaj potez UEFA-e prvi korak prema tome.

Komentari

komentara

« Povratak