UNATOČ KLUPSKOJ ZABRANI: Briljantna priča o Maradoni koja dokazuje njegovu veličinu

FOTO:

Davne 1984. godine Diego Maradona je bio u naponu snage. Taman je stigao u Napoli iz Barcelone, a na predstavljanju ga je dočekalo čak 75 tisuća fanova i izgledalo je kao da su ljudi u Napulju znali da dolazi spasitelj.

Prema nekima se radi o najvećem transferu u povijesti nogometa. Napoli ga je platio 10 milijuna dolara, a tada je to bio svjetski rekord. Tada je talijanski nogomet bio fokusiran na sjever Italije, jer nikada titula nije otišla na jug Italije. No, to se naravno promijenilo Diegovim dolaskom. No, početak nije bio jednostavan.

Naime, tada 23-godišnji Maradona odlučio je zaigrati na humanitarnoj utakmici unatoč tome što je dobio zabranu Napolija. To se, naravno, nije svidjelo ljudima iz kluba, a neki kažu kako je Diego čak sam platio osiguranje kako bi zaigrao protiv lokalnog kluba. Bez obzira na razna upozorenja, Diego se pojavio na parkiralištu igrališta gdje je odradio zagrijavanje te je zatim odletio na blatnjavi teren kako bi radio ono što najviše voli, a to je igranje nogometa.

To je bio Diego Maradona…

ZA NAJEŽITI SE: EVO ŠTO JE KOVAČ REKAO IGRAČIMA NAKON RUŠENJA PSG-A!

Komentari

komentara

« Povratak