UPOZNAJTE HEROJA GODINE: ‘Obećao sam to svojoj Parmi i održao sam obećanje!’

FOTO:

Parma se vratila! Simpatični talijanski klub 2015. godine je bankrotirao i preselio u četvrtu ligu ali se ekspresnim putem vratio u Serie A. I navijači su oduševljeni…

PRAVI JUNAK!

Pravi junak ove nevjerojatne priče je kapetan Parme Alessandro Lucarelli (40). Branič, koji je kroz karijeru uvijek bio u sjeni svog brata i sjajnog napadača Cristiana Lucarellija (također igrao za Parmu od 2008. do 2012), doživio je da mu se svi u Italiji, ali i u Europi jednostavno klanjaju.

Alessandro je stigao u tada drugoligaša Parmu iz Genoe 2008. te je pomogao klubu da se već sljedeće sezone plasira u Serie A. Nakon toga je 2013. postao kapetan momčadi, a 2014. stigao s ekipom do šestog mjesta i Europa lige, ali zbog financijskih problema klub nije dobio zeleno svjetlo za nastup u natjecanju.

No, najgore se dogodilo 2015. godine kad su Parmu lansirali u četvrtu ligu zbog golemih dugova. Ni ne treba pisati kako je Lucarelli imao strašne ponude prvoligaša, ali je odlučio ostati u Parmi i pomoći svom klubu u najtežim trenucima. I kako li je samo uspio…

“Rekao sam da ću vratiti Parmu u Serie A i ispunio sam obećanje. Sve je ovo doista nevjerojatno. Ni u najluđim snovima nismo sanjali da se ovako nešto može dogoditi. Čuli smo s tribina da je Foggia zabila Frosinoneu u 89. minuti te da je meč završen 2:2. Onda je krenulo totalno ludilo i veliki povratak poslije tri teške godine”, rekao je u suzama Lucarelli nakon utakmice.

Komentari

komentara

« Povratak