URNEBESNI KOMENTARI: Evo što su izbornici Njemačke, Portugala i Francuske rekli za ‘skupinu smrti’…

FOTO:

UEFA je itekako zakomplicirala ždrijeb za Europsko prvenstvo 2020. godine. U ždrijebu se našla i naša Hrvatska, ali mnoge fascinira skupina F gdje se nalaze Njemačka, Francuska, Portugal te pobjednik play-offa A (Island, Rumunjska, Bugarska, Mađarska) ili D (Gruzija, Bjelorusija, Kosovo, S.Makedonija)

Zvuči nevjerojatno ali u skupini F tako se nalaze osvajači posljednja tri velika turnira. Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo 2018. godine, dok je Portugal osvojio Europsko prvenstvo 2016. godine, a Njemačka je uzela Svjetsko prvenstvo 2014. godine odigrano u Brazilu. Možda i najbolji mogući komentar ostavio je nogometaš Njemačke i Bayerna, Joshua Kimmich:

“Kakav je to ždrijeb, kakvo je to prvenstvo na kojem je moguće da se u istu grupu strpaju dva zadnja svjetska prvaka, te europski prvak?”

“Ovo je skupina smrti i svatko će morati igrati na maksimumu svojih mogućnosti da bi prošao u nokaut fazu. Utakmice u Muenchenu bit će festival nogometa, a očekivanja naših navijača bit će velika. Za našu mladu ekipu to će biti veliki izazov, ali radujem se tome”, kazao je njemački izbornik Joachim Löw.

“Moglo je ispasti bolje, ali što je tu je. Nema vremena za dizanje forme, od samog početka morat ćemo biti na vrhuncu. Često smo igrali protiv Njemačke i Portugala i nema sumnje da je ovo najteža skupina”, istaknuo je francuski izbornik Didier Deschamps.

Portugalski izbornik Fernando Santos ističe da žele obraniti naslov europskih prvaka: “Što reći o skupini u kojoj imate svjetske prvake sa posljednja dva Mundiala (Njemačku i Francusku) i aktualnog europskog prvaka (Portugal). Ako me pitate da li bih volio da smo izbjegli Njemačku i Francusku, pa naravno da bih želio. Ali isto tako Nijemci i Francuzi će vam reći da nisu željeli Portugal u svojoj skupini. Pripremit ćemo se tako da dođemo na Euro puni samopouzdanja i idemo obraniti naslov prvaka”.

Što se tiče rasporeda, u 1. kolu snage će odmjeriti Francuska i Njemačka. U 2. kolu će igrati Portugal i Njemačka, a u 3. kolu Portugal i Francuska. Krajem ožujka ćemo saznati posljednju reprezentaciju koja će upasti u ovu paklenu skupinu…

NEVJEROJATNA BAHATOST: EVO ŠTO ENGLESKI MEDIJI PIŠU O VATRENIMA!

SPREMITE SE ZA LUDNICU: Evo kada izlazi PlayStation 5!

 

Komentari

komentara

« Povratak