USKORO ISTJEČE POSUDBA: Takuro Kaneko otkrio hoće li ostati u Dinamu!

FOTO:

Dinamov ‘Tsubasa Ozora’ odnosno Takuro Kaneko došao je nekako tiho sredinom srpnja na posudbu iz Hokkaido Consadole Sapporoa.

Početak je bio jako težak i svi su pomislili kako je Dinamo kupio novog mačka u vreći. A onda se dogodila famozna utakmica protiv Lokomotive 29. listopada kada je Takuro Kaneko postigao pogodak i asistenciju u velikom preokretu. Nakon toga dodao je još četiri asistencije u prvenstvu. Golemi doprinos 26-godišnji Japanac dao je i u Europi gdje je zabio Astani, dok je jučer asistirao.

Kaneko je s Brunom Petkovićem i trenerom Sergejom Jakirovićem dan nakon utakmice bio na druženju s novinarima u press-dvorani maksimirskog stadiona. Japanac ne zna ni riječi hrvatskog, pa je s njim bio prevoditelj Ken Sulimanović, koji mu pomaže u svakodnevnoj komunikaciji.

“Bilo nam je teško izboriti ovaj prolaz, pao nam je velik teret s leđa, ali smo uspjeli prezimiti u Europi. Prvi dio europskih kvalifikacija nisam imao prilike pokazati sve što znam i mogu, tako da mi je drago što sam u nastavku europskog putovanja dao doprinos pozitivnim rezultatima Dinama”, rekao je Kaneko u uvodu.

Potom je došlo pitanje o eventualnom ostanku u Dinamu: “Nismo još išli tako daleko u našim razgovorima, ali možda se nešto o tome pričalo s mojim agentom, ne znam. Tu sam na posudbi do kraja sezone, ima još puno vremena za takve stvari.”

Podsjećamo, Kaneko je došao na jednogodišnju posudbu koja istječe na kraju sezone. Dinamo ima opciju otkupa ugovora za 1.3 milijuna eura, dok su neki mediji objavili kako je cifra ipak samo milijun eura.

Komentari

komentara

« Povratak