USKORO NOVI ŽDRIJEB: Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini u kvalifikacijama za SP u Kataru!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija zacementirala je mjesto u prvoj jakosnoj skupini uoči izvlačenja kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina odvit će se 29. studenog, odnosno za mjesec i pol dana. Deset pobjednika skupina ide izravno na Mundijal u Kataru, dok će deset drugoplasiranih reprezentacija – zajedno s dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu plasirale na Prvenstvo – razigravati za preostala tri mjesta koja daje Europa na svjetsku smotru.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru počinju u studenome 2021. godine, a sam turnir će po prvi puta biti u zimskom terminu od 21. studenog do 18. prosinca 2022. godine.

1. JAKOSNA SKUPINA: Belgija, Francuska, Engleska, Španjolska, Portugal, Italija, HRVATSKA, Njemačka, Nizozemska i Danska.

2. JAKOSNA SKUPINA: Švicarska, Wales, Poljska, Švedska, Austrija, Srbija, Ukrajina, Rusija, Turska i Irska.

3. JAKOSNA SKUPINA: Slovačka, Sjeverna Irska, Rumunjska, Češka, Norveška, Island, Mađarska, Grčka, Škotska i Bosna i Hercegovina.

4. JAKOSNA SKUPINA: Crna Gora, Finska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Albanija, Bugarska, Gruzija, Bjelorusija, Izrael i Luksemburg.

5. JAKOSNA SKUPINA: Armenija, Cipar, Farski Otoci, Kosovo, Azerbajdžan, Estonija, Kazahstan, Litva, Latvija i Andora.

6. JAKOSNA SKUPINA: Lihtenštajn, Moldavija, Malta, Gibraltar i San Marino.

Komentari

komentara

« Povratak