USKORO POTVRDA: Što ždrijeb play-offa za SP znači za Hrvatsku?

FOTO:

Večerašnji ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP spojio je na istom miniturniru Italiju i Portugal, što je velika stvar za hrvatsku reprezentaciju.

Portugal će u prvoj utakmici turnira broj 3 biti domaćin Turskoj, a Italija će dočekati Makedoniju, što znači da će ili Italija ili Portugal propustiti Svjetsko prvenstvo. To Hrvatsku gura jako, jako blizu mjesta u drugoj jakosnoj grupi za ždrijeb skupina SP-a, koji će se održati 1. travnja u Dohi.

Među osam nositelja u ždrijebu sigurno će biti domaćin Katar te Belgija, Brazil, Francuska, Engleska i Argentina, dok će preostala dva mjesta najvjerojatnije pripasti Španjolskoj i Italiji ili Portugalu. No činjenica da se jedna od te dvije reprezentacije neće plasirati na SP znači jednu poziciju više za Hrvatsku, koja je trenutno 15. po FIFA-inom renkingu.

Iza nje su Kolumbija i Urugvaj, koje će ispadanje Italije ili Portugala također najvjerojatnije gurnuti u drugu jakosnu skupinu, a to mogu poremetiti jedino Švedska i Wales, koji bi morali jako puno bodova nadoknaditi do kraja kvalifikacija i u prijateljskim utakmicama na proljeće.

Ulaskom u drugu jakosnu skupinu Hrvatska bi imala znatno lakši ždrijeb jer bi izbjegla Nizozemsku, Njemačku, Švicarsku i Dansku (ako ona ne ode u prvu jakosnu skupinu), dok bi mjesto u trećoj jakosnoj skupini potencijalno značilo pakleni ždrijeb, prenosi Index.hr.

IZNENAĐENJA KOJA SVI VOLE: EVO KOLIKO HARRY KANEU TREBA DA ZARADI GODIŠNJI BUDŽET MURE!

 

Komentari

komentara

« Povratak