USKORO POTVRDA: Ukidaju se skupine, igrat će se Liga prvaka s 36 klubova. Velika prilika za Dinamo

FOTO:

Sljedećeg mjeseca na sjednici Izvršnog odbora Uefa bi trebala odobriti novi sustav natjecanja u Ligi prvaka, prenosi index.hr.

Od sezone 2024./2025. igrat će se Liga prvaka bez skupina, objavio je francuski L`Equipe. U sadašnjem sustavu nastupaju 32 momčadi podijeljene u osam skupina, a prema novom planu igrat će se jedna liga s 36 klubova.

Klubovi će uoči natjecanja biti podijeljeni u četiri jakosne skupine. Svaki klub odigrat će 10 utakmica. Suparnike će dobivati iz različitih jakosnih skupina, igrat će s 10 različitih momčadi te će odigrati po pet utakmica na svom terenu i pet u gostima.

Prva faza Lige prvaka igrat će se od rujna do siječnja. Promjena je da će se od 2024. godine utakmice ovog natjecanja, osim utorkom i srijedom, igrati i četvrtkom. U prvoj fazi igrat će se 18 utakmica dnevno umjesto dosadašnjih 16, a ukupno će se odigrati 180 utakmica umjesto 96, koliko se sad igra. U trenutnom formatu ukupno se u Ligi prvaka odigra 125 utakmica, a u novom će se odigrati 225 (180 u prvoj fazi, 16 play-offa i 29 u nokaut-fazi). Da biste osvojili Ligu prvaka, morat ćete odigrati barem 17 utakmica, a možda i 19. Dosad ste morali odigrati 13 susreta.

Prvih osam klubova nakon deset kola ide u osminu finala, a klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrat će play-off za osminu finala. Najlošijih 12 klubova završava natjecanje.

Komentari

komentara

« Povratak