USKORO SLUŽBENA POTVRDA: Evo gdje će Dinamo igrati europske utakmice!

FOTO:

Dinamo je jučer objavio da se zbog potrebe dodatnih izračuna sigurnosti ne može koristiti južna tribina maksimirskog stadiona pa će Hajdukovi navijači u nedjelju biti smješteni u odvojenom sektoru zapadne tribine.

“Istočna tribina neće biti u uporabi do sanacije. Na južnoj se nisu dogodila konstruktivna oštećenja i stručnjaci nisu željeli izdati dozvolu dok se ne odrade dodatni statički pregledi”, rekao je danas član Dinamove uprave Krešimir Antolić.

Ponovno se poteglo pitanje gdje će Dinamo igrati europske utakmice ove sezone.

“Mi imamo licencu za Maksimir za sljedeću natjecateljsku sezonu, ali odgovorni smo ljudi i obavijestit ćemo HNS o stanju stadiona nakon potresa. Vidjet ćemo trebamo li tražiti neka alternativna rješenja. U Hrvatskoj postoje samo još dva stadiona četvrte kategorije, a to su Poljud i Rujevica. Nama je opcija Rujevica”, rekao je Antolić.

Licencu koju je Antolić spomenuo Dinamo je dobio 17. lipnja, a izdao mu je HNS što je uobičajena procedura. No postupak licenciranja završen je prije razornog potresa koji je pogodio Zagreb pa će Maksimiru biti potrebni dodatni pregledi.

Kako doznaje index.hr, najveći problem je južna tribina koja će, po završetku “dodatnih izračuna”, možda trebati dodatnu sanaciju. Procedura izrade investicijskog plana i odrađivanje radova moglo bi se odužiti, a Dinamo nema previše vremena budući da bi se u 2. pretkolu kvalifikacija mogao naći već krajem kolovoza, odnosno za mjesec i pol dana.

Dinamo bi teoretski mogao igrati Europu samo s otvorenom zapadnom i sjevernom tribinom, ali problem je što se svlačionice i prostorije nužne za odigravanje utakmica nalaze ispod juga koji bi u to vrijeme mogao biti u procesu sanacije.

JE LI OVO ŠALA? Mandžukića zove klub iz HNL-a!

Komentari

komentara

« Povratak