USPJEŠNA INOZEMNA KARIJERA: Hrvatski nogometaš odlazi u mirovinu s 32 godine

FOTO:

Hrvatski branič Ivan Runje vjerojatno nije baš poznato ime za nekog prosječnog nogometnog fanatika u Hrvatskoj s obzirom da nikad nije zaigrao u HNL-u. No, iza njega je vrlo dobra inozemna karijera.

Naime, danas ovaj 32-godišnjak više nije igrač poljske Jagiellonije nakon što je klub odlučio s njime raskinuti suradnju kako bi ove zime mogao u kadar registrirati drugog stranca. Runje ima tek 32 godine i mogao bi pronaći klub za barem još jedan ugovor, ali poljski mediji pišu da odlazi u mirovinu.

Podsjetimo, Runje je hrvatski branič koji je 2012. direktno iz Mosora prešao u danski Nordsjaelland s kojim je igrao i Ligu prvaka, a onda je preko cipaske Omonije stigao do Jagiellonije. Za poljsku momčad je nastupao od 2016. godine pa sve do ovog raskida ugovora.

U mlađim uzrastima nastupao je za Hajduk, a u HNL-u nema nijedan nastup. Nastupao je za U-21 reprezentaciju, a ima i jedan neslužbeni nastup za A reprezentaciju, kada je 2012. godine igrao u utakmici protiv selekcije HNL-a.

Od uspjeha u karijeri ima naslov prvaka Danske s Nordsjaellandom za koji je skupio 86 nastupa, 2 pogotka i 1 asistenciju. Za Jagielloniju je sakupio 155 nastupa, 10 pogodaka i 7 asistencija te 49 nastupa i 2 pogotka za Omoniju.

Komentari

komentara

« Povratak