USPRKOS VISOKOJ POBJEDI: Dalića zasmetao jedan detalj s utakmice na Cipru!

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić je prokomentirao susret s Ciprom. Usprkos visokoj pobjedi, naš strateg je istaknuo jedan detalj koji mu se nije svidio.

Bili smo strpljivi

Hrvatska je savladala Cipar s visokih 3:0, a strijalci su bili Perišić, Gvardiol i Livaja. Izbornik Zlatko Dalić utakmicu je prokomentirao riječima:

„Kako smo i prepostavili utakmica je bila teška, tvrda. Trebalo je biti strpljiv kako bi probili blok. Čestitam ekipi. Bili su strpljivi, koncentrirani i odgovorni cijelu utakmicu. Nije lako sve istrpjeti, kad puno toga promašiš, uvijek si u strahu da se nešto ne dogodi. Nekakva odbijena lopta ili pogreška i da se primi gol. Mi zaista nismo gubili glavu cijelu utakmicu, bili smo ti koji su nametali ritam, pokušavali smo sa svih strana, pucali, šutirali, puno promašili, ali zaista sam sretan kako su dečki igrali.”

Ipak, izbornik je istaknuo jedan minus:

„Dominirali smo i jedini minus iz ove utakmice je drugi žuti Kovačića tako da ga nema protiv Slovačke, ostalo je sve bilo dobro.“

Dalić se osvrnuo i na iduću utakmicu, sa Slobačkom, koja se igra u Osijeku:

„Vidjet ćemo situaciju kad dođemo u Hrvatsku i odmorimo se te vidimo u kakvom su stanju igrači. Vjerujem da ćemo biti pravi, kakvi smo bili i danas te da ćemo iskoristiti svoje šanse. Najvažnije je da ovisimo sami o sebi. Igramo doma sa Slovačkom, Rusi idu u Sloveniju. Neće im biti lako, ali mi idemo osvajati bodove. Pokušat ćemo napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo Slovačku i da mirno čekamo 11. mjesec. Bit će, čini se, mrtva trka i trebat će više bodova za plasman na SP nego što sam ja mislio u početku, ali mi smo spremni. Borit ćemo se i ako budemo igrali odgovorno i puni energije kao u ova dva ciklusa, bit će dobro.”

Komentari

komentara

« Povratak