VATRENI BJELICA: Trener Osijeka obračunao se sa svima!

FOTO:

Nenad Bjelica najavio je utakmicu Osijeka i Varaždina u 32. kolu 1. HNL (nedjelja, 19:05). Osijek je i dalje u borbi za naslov s Dinamom, no aktualni prvak trenutačno bježi četiri boda uz utakmicu manje odigranu.

Bjelica i Osijek ovih se dana bave snimkom koja se pojavila nakon 0:0 protiv Rijeke na Rujevici prošle nedjelje. Nakon utakmice Osijekov se trener svađao s predstavnicima Rijeke, a kasnije je taj video iscurio u javnost. Osijek se ubrzo javio priopćenjem, a uoči Varaždina je Bjelica potaknut novinarskim pitanjima održao emotivnu i otvorenu presicu.

Govorio je o najviše predsjedniku Rijeke Damiru Miškoviću. Tvrdi da je s njim razgovarao i rekao mu sve u lice. Bjelica tvrdi da je prvenstveno neregularno jer Rijeka ima previše posuđenih igrača iz Dinama. Osijekov trener govorio je i o problemima u hrvatskom nogometu i o svom boravku u Dinamu.

“I sad kad se sjetim pitanja Zdravka Mamića, jedno stoput isto pitanje: ‘Nenade, je li ti nešto treba?’. Ja kažem ne treba mi ništa. ‘Pa ljubavi, pa jel ti treba nešto?’. Kažem ‘ne treba mi Zdravko ništa, sve je pod kontrolom, vidiš da je 20 bodova prednosti’. Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi nije ništa trebalo. Sad vidim što se radi i kako se radi.”

Komentirao je na početku presice sve što se događalo posljednjih dana.

“Rekao sam da neće biti igrica, da vjerujem u sustav. Tako je kako je, moramo to prihvatiti. Vi ste novinari pa znate što je kodeks. Mi smo klub, znamo što je klupski kodeks, što se objavljuje, što ne. To nek ide na čast onima kojima su objavili”, rekao je Bjelica pa dodao:

“Mogu reći da nisam ni u jednom trenutku demantirao ništa što sam rekao. Stojim iza svake riječi, žao mi je zbog psovki. Psovke se govore u afektu. I danas na treningu kad igrač fula šansu pa opsuje… To su neke normalne stvari. Ali dobro, ako je najveći problem hrvatskog nogometa to što Bjelica psuje, onda to sad zna cijeli hrvatski nogomet pa je sad meni malo lakše. Još je Bjelica

Razgovarao je s Rijekinim predsjednikom Damirom Miškovićem s kojim je u prošlosti surađivao. Tvrdi da su se odnosi promijenili čim su na suprotnim stranama.

“Stojim iza svake riječi, razgovarao sam s tome s gospodinom Damirom Miškovićem u utorak, izrazio mu svoj frust i svoje nezadovoljstvo s nekima stvarima koje su se događale zadnja četiri mjeseca. Sadržaj razgovora ostaje između dva muškarca koja su sjajno surađivala u prošlosti, sve dok nismo postali konkurentni i bolji. Sve što sam mu rekao, rekao sam u lice, ne preko novina, ne tražeći medijske skandale. Ružno je da se iz njihovih redova mene cinka, jer ako se cinka zna se tko će izvući deblji kraj”

“Ne mogu reći da smo bili kao otac i sin, ali kad vam netko spava u kući i šalje privatni avion da bi vas doveo na rođendansku zabavu, kada večerate skupa 50 puta, kada si čestitate rođendane, blagdane, a onda se okrene protiv tebe jer si ga ugrozio na sportskom terenu. To jako boli i zato sam jako razočaran. Ne znam što je to trebalo gospodinu Miškoviću kad je rušio sudačku organizaciju. Kada to radiš, nemoj si stavljati Osijek u usta i Nenada Bjelicu. Kada su dolazili ovdje u Kupu, dočekani su kao Real Madrid. A mi smo dolje stalno vrijeđani, svih 90 minuta. Mi ne želimo takvo ponašanje, ali ako to žele, onda će to imati. Na provokacije ćemo znati odgovoriti”

Tvrdi da Dinamo u hrvatskom nogometu ima apsolutni monopol, a imao je komentara i na sudačku organizaciju.

“Što te ne ubije, to te ojača. Na udarce sam navikao. Nije to meni nikakva novost. Da sam na sedmom mjestu vjerojatno nitko me ne bi napadao. Neovisan sam, mogu svakom reći sve. Čist sam kao suza. Ne bavim se muljanjima, manipulacijama, kombinacijama. Ili pošteno ili nikako. Plan mi je da odradim ugovor s Osijekom još dvije godine i naravno da se nadam da ćemo u tom periodu osvojiti neku titulu. Radimo na tome, radit ćemo na uspostavljanju boljih odnosa u hrvatskom nogometu, da HNL bude što regularniji. Kad govorim to, ne mislim na suđenje, ali ćemo voditi računa o tome i dati prijedloge. Ako mogu zagrebačkim klubovima suditi suci iz okolice Zagreba, onda treba i da Osijeku mogu svirati suci iz Đakova i okolice. Igrate kod Gorice, sudi vam sudac iz Zagreba. Igrate u Osijeku i ne može vam svirati sudac iz Donjeg Miholjca.”

Komentari

komentara

« Povratak