VATRENI U TURSKOJ: Dalić otkrio tko će braniti umjesto Livakovića, nedostaje još jedan strandardni igrač, postoji dvojba u napadu!

FOTO:

Hrvatska će prije dvije važne utakmice u Ligi nacija imati prijateljski dvoboj protiv Turske 11. studenog. Dvoboj u Istanbulu nije mogao doći u nezgodnijem trenutku, potpuno je nepotreban no treba ga se odraditi što bolje i dati priliku novim igračima.

Izbornik Zlatko Dalić s Turskom neće moći računati na šestoricu inače standardnih prvotimaca, Kramarić je već ranije otpao, Rebić je na pretpozivu jer nije 100 posto spreman, Vrsaljko je opet operiran, Petković i Livaković se možda priključe za Portugal dok je najnoviji izostanak onaj Dejana Lovrena.

“Izostaje i Dejan Lovren. Odlučili smo da ostane u Rusiji i priključi se momčadi u Splitu uoči Portugala. Kazao je da ima malih problema s tetivom, a budući da protiv Švedske ne smije igrati zbog dva žuta kartona, nije došao u Tursku.” – izjavio je Dalić, prenose SN.

Talijanski mediji su izazvali pravi uzbunu, javljeno je da Badelj, Perišić i Brozović neće moći igrati zbog zabrane lokalnih vlasti, no izbornik smiruje situaciju.

“Momčad se okupila po planu, nije bilo problema. Što se tiče igrača iz Italije, stvorila se bespotrebna medijska panika.”

Što se tiče sastava, otkrio je tko će na gol umjesto Livakovića, postoji i dvojba u vezi mjesta centralnog napadača.

“Što se tiče golmana nemam puno dilema. Sluga je jedini koji brani, koji je u ritmu i formi. Pokušat ćemo s Turcima dati prigodu dvojici da stanu na gol, što ovisi o razvoju događaja. Nadam se da će i Livaković uskoro biti spreman. Na poziciji napadača nema Kramarića, Petkovića i Rebića, tražit ćemo druge solucije. Tu su Budimir i Čolak, a vidjet ćemo na koji ćemo način igrati. Očekujem jako dobre odgovore.” – rezimirao je Dalić koji bi trebao dati šansu novim imenima poput Tome Bašić te Marina Pongračića.

Komentari

komentara

« Povratak