VATRENI UNIŠTILI ENGLEZA: “Zbog Hrvatske sam završio kod psihologa..”

FOTO:

Prije točno 13 godina Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je jednu od najvećih pobjeda u povijesti. Na kultnom Wembleyu ‘Vatreni’ su srušili veliku Englesku koju je tada vodio Steve McLaren. Nakon tog poraza otišao je s klupe.

Za Hrvatsku su zabijali Kranjčar, Olić i Petrić dok su za Engleze golove postigli Lampard i Crouch. Da stvar bude gora po Engleze ide podatak da im je trebao samo jedan bod kako bi završili drugi u skupini ali to se nije dogodilo. U drugoj utakmici Rusija je posve očekivano slavila protiv Andore i tako otišla na EURO 2008., dok su Englezi ostali doma.

Kako prenosi index.r, engleskom treneru su se svi rugali nakon tog neuspjeha. Mediji su mu se izrugivali zbog neuspjeha i nazvali ga “Wally with the Brolly”. McLaren je rekao kako je vidio da njegov kolega na hrvatskoj klupi Slaven Bilić nosi kapu, ali je pomislio da je kišobran bolja ideja.

“Spazio sam kišobran Engleskog nogometnog saveza na tlu, pa sam odlučio podržati savez, a sebe održati suhim. Mislio sam da će me napasti zbog kape, a na kraju su me napali zbog kišobrana”, rekao je McLaren za časopis FourFourTwo, šaleći se kasnije da je mogao biti savršen marketinški alat za proizvođače kišobrana.

McLaren priznaje da se zbog tog iskustva bojao izaći iz kuće, a bio je prisiljen potražiti i pomoć sportskog psihologa.

“Sjećam se da sam nakon utakmice s Hrvatskom razgovarao sa psihologom i rekao mu da ne znam kako iz svega toga izaći čitav. Izbjegavao sam izaći ne samo iz kuće, nego iz spavaće sobe, nisam želio susretati ljude. Nije mi bilo ni do čega. Psiholog mi je rekao da se zatvorim u pećinu na tjedan ili 10 dana ili koliko god treba, da zapišem svoja iskustva, dobra i loša, da potom zatvorim bilježnicu, izađem među ljude i vratim se svome poslu”, rekao je McLaren za SkySports te dodao: “Da nisam imao nekoga tko će mi to reći, ne bih se izvukao. Ali vratio sam se u sedlo i krenuo dalje.”

Komentari

komentara

« Povratak