VATRENIMA PRIJETI NAJJAČA GRUPA IKAD: Evo gdje možete gledati ždrijeb Lige nacija!

FOTO:

UEFA danas u 18 sati u sklopu kongresa u Parizu organizira ždrijeb Lige nacija, koja starta u rujnu, i to s velikim promjenama u odnosu na prijašnja izdanja. Hrvatska reprezentacija, koja je lani izgubila finale od Španjolske, u ždrijebu će biti u prvoj jakosnoj skupini Lige nacija A. Prijenos izvlačenja grupa je na Novoj TV.

Liga nacija A, jakosne skupine:

Prva: Španjolska, HRVATSKA, Italija, Nizozemska
Druga: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska
Treća: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska
Četvrta: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska

Hrvatska tako opet može izvući jako tešku grupu nakon što je u prošlom izdanju ovog natjecanja završila prva u grupi s Danskom, Francuskom i Austrijom. Sad joj se može dogoditi da, recimo, izvuče skupinu s Portugalom, Francuskom i Srbijom ili Belgijom, Njemačkom i Škotskom, ali može proći i puno bolje s Mađarskom, Poljskom i Izraelom. Iz zadnje jakosne skupine elitnog razreda mogući protivnik joj je i Bosna i Hercegovina. Ne i Engleska jer je ispala u ligu B.

Grupna faza Lige nacija igrat će se od 5. rujna do 19. studenog, nokaut-faza od 20. do 25. ožujka, a završnica od 4. do 8. lipnja uz veliku promjenu. Dosad su na završni turnir išli samo pobjednici skupina lige A, a od ove sezone igra se nokaut-faza u koju idu prve dvije momčadi iz svake skupine.

Četvrtfinalni susreti igrat će se na dvije utakmice od 20. do 25. ožujka pa će u ionako natrpani raspored igračima biti ugurane još dvije utakmice. Ukratko, reprezentacija koja osvoji natjecanje odigrat će ukupno deset utakmica.

Liga nacija će ove sezone biti i direktno vezana za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U dodatne kvalifikacije UEFA-e za SP 2026. godine ići će 12 drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija te četiri najbolje rangirane momčadi iz Lige nacija koje nisu osigurale plasman kroz kvalifikacije.

Liga nacija B, jakosne skupine:

Prva: Austrija, Češka, Engleska, Wales
Druga: Finska, Ukrajina, Island, Norveška
Treća: Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora
Četvrta: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan

Liga nacija C, jakosne skupine: 

Prva: Rumunjska, Švedska, Armenija, Luksemburg
Druga: Azerbajdžan, Kosovo, Bugarska, Farski otoci
Treća: Makedonija, Slovačka, Sjeverna Irska, Cipar
Četvrta: Bjelorusija, Litva/Gibraltar, Estonija, Latvija

Liga nacija D, jakosne skupine (dvije skupine po tri momčadi):

Prva: Litva/Gibraltar, Moldavija
Druga: Malta, Andora, San Marino, Lihtenštajn

Za analizu utakmice Vizela – Benfica kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak