VATRENO I KOD SUSJEDA: Begović žestoko napao Prosinečkog!

FOTO:

Gotovo kompletnu BIH javnost danas je itekako iznenadio Robert Prosinečki. Naime, BIH izbornik odlučio je izostaviti legendu Bosne i Hercegovine, Asmira Begovića. Izbornik je detaljno obrazložio svoju odluku, ali očito mu Begović nije želio ostati dužan…

Umjesto dosad neprikosnovene jedinice reprezentacije BiH pozvao je vratara Željezničara Vedrana Kjosevskog koji će s Kenanom Pirićem (Maribor) biti rezerva Ibrahimu Šehiću (Erzurumspor).

Zašto Prosinečki nije pozvao Begovića, vratara Bournemoutha koji je u proteklih devet godina 61 put čuvao mrežu reprezentacije BiH? Otkrio je kako Begovića kažnjava jer je preskakao prijateljske utakmice na početku njegovog mandata.

“Begović će biti tu, ali sada ga nisam zvao iz dva razloga. U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći, rekao sam OK, ali onda nije putovao ni u Južnu Koreju. Nisam ga pozvao, odluka nije bila lagana jer dobro brani, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju”, rekao je Prosinečki i nastavio: “Ja sam razgovarao s Begovićem i opet ću razgovarati. On mi je dao razloge što ga nije bilo i koji su njemu veliki. Za mene ti razlozi nisu bili značajni. Ovo je reprezentacija, napravili smo atmosferu i mora se znati red. Svaki igrač treba se zabrinuti za svoje mjesto u momčadi. Nitko nije predodređen i mora se znati ponašati.”

Nije dugo trebalo čekati na odgovor nepozvanog vratara. Putem Facebooka oglasio se i sadašnji golman Bournemoutha te bivši čuvar mreže Chelseaja.

”Iako bih želio izbjeći bilo kakvu komunikaciju preko medija jer to nije način na koji se stvari trebaju rješavati, osjećam potrebu da se obratim navijačima nakon svega što je rečeno u vezi mog nepozivanja u reprezentaciju.

Prije svega, ovo je za mene bio jedan od najtežih dana u profesionalnoj karijeri jer se nisam nadao da će nakon deset godina u reprezentaciji neko izbrisati moje ime bez da me je barem nazvao ili posjetio i osobno objasnio o čemu se i kakvom problemu radi. Mislim da nakon toliko vremena i posvećenosti reprezentaciji nisam zaslužio takav odnos. Bukvalno sam danas izašao s treninga i preko poruka i novinskih tekstova saznao da ovaj put nisam na spisku reprezentacije i iskreno mislim da je to nedopustivo i da vrijeđa ne samo mene nego instituciju reprezentacije.

Prvo i najvažnije što želim reći je da ja ne biram utakmice i nikada to ne bih radio. U reprezentaciji sam odigrao 61 utakmicu, a 19 ih je bilo prijateljskih i to na različitim kontinentima. 11 puta sam utakmice počinjao s klupe i pošteno se svojim napornim radom borio za svoje mjesto na golu. Uvijek sam poštovao suigrače i trenere i instituciju izbornika i njegove odluke i poštujem i sada. Za BiH sam uvijek igrao srcem i bez kompromisa i kalkulacija.

Dva puta sam od izbornika tražio poštedu. Prvi put zbog povrede koju sam vukao od siječnja, a Nogometnom savezu, izborniku i našem liječničkom timu sam poslao kompletnu medicinsku dokumentaciju. S dopuštenjem izbornika sam propustio okupljanje kako bi se za vrijeme pauze što bolje oporavio. Drugi put mi se desio privatni problem; kao bivšeg igrača i čovjeka sam izbornika zamolio da me poštedi utakmica. Nisam zahtijevao, nisam tražio, nisam davao uvjete, samo sam zamolio i izbornik mi je u kratkom razgovoru dao dopuštenje. Da nije, prihvatio bih to i došao na okupljanje.

U tri mjeseca koja su uslijedila nitko me od trenera ili predstavnika saveza nije nazvao ili rekao da postoji bilo kakav problem jer da je, ja bih ga barem pokušao riješiti. Slažem se da u reprezentaciji treba postojati hijerarhija i red, ali ja sam tu hijerarhiju u ovom slučaju poštovao i nisam zaslužio da me se prikazuje kao nekoga ko izbjegava utakmice.

Isto tako nije istina da je izbornik sa mnom o tome razgovarao; od kada je Prosinečki izbornik osim kada sam ja zvao da zamolim za poštedu nije me zvao, posjećivao ili kontaktirao na bilo koji način. Štoviše, više puta sam zvao izbornika da se čujemo ili vidimo smatrajući da je to normalan odnos, ali nisam dobio nikakav odgovor.

Na kraju, ja ne igram za izbornike ni za Savez ni za bilo koje individualce ili nečije privatne interese. Ja sam uvijek igrao i opet ću igrati za svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i to mi nitko ne može oduzeti.

Ovo je moj stav i jedini komentar na ovu temu u ovom trenutku i ne želim se upuštati u daljnju raspravu i kvariti atmosferu prije važnih utakmica koje dolaze.

Ekipi želim puno sreće i sve najbolje u utakmicama protiv Sjeverne Irske i Austrije, za njih ću navijati svim srcem”, napisao je Begović na svom Facebook profilu.

NOVA HRVATSKA ZA LIGU NACIJA: IZBORNIK DALIĆ OBJAVIO POPIS VATRENIH!

PROSINEČKI IZABRAO KANDIDATE: Šokirao BiH javnost izostavljanjem stupa obrane!

Komentari

komentara

« Povratak