VEĆ JE PRONAĐEN NASLJEDNIK: Evo tko je glavni favorit za klubu Borussije Dortmund!

FOTO:

Borussia Dortmund danas se i službeno razišla s Edinom Terzićem, glavnim trenerom kluba. No, potraga za nasljednikom ne bi trebala dugo trajati.

Naime, njemački insajder Patrick Berger i Bild danas su ekskluzivno objavili kako bi novi trener ‘Žutih’ trebao postati 35-godišnji Nuri Sahin! Dortmundski klub vidi ga kao glavnog kandidata s kojim još mora dogovoriti detalje, pa službene objave neće biti danas.

Sahin je od 2021. do 2023. bio trener turskog Antalyaspora, s kojim je u 92 utakmice upisao 38 pobjeda, 23 neriješena rezultata i 31 poraz. Dosad mu je to bio jedini posao glavnog trenera. Od početka 2024. bio je Terzićev asistent u Borussiji.

Sahin je rođen u okolici Dortmunda i kao dijete je stigao u omladinski pogon Borussije Dortmund, poznat po tome što u njemu neki od najvećih talenata na svijetu. U prvu ekipu probio se još kao 16-godišnjak i bio je jedna od najvećih mladih zvijezda Bundeslige, u kojoj je 15 godina držao rekord najmlađeg strijelca.

U generaciji koju je trenirao Jürgen Klopp osvojio je Borussijin naslov prvaka 2011. godine i tome kasnije dodao dva njemačka superkupa i jedan kup. Također, igrao je finale Lige prvaka 2013. u kojem ih je porazio Bayern.

Real Madrid platio ga je deset milijuna eura, ali ondje se nije najbolje snašao. Bio je na posudbama u Liverpoolu i ponovno Borussiji, koja ga je 2014. vratila za sedam milijuna eura. Igrao je i za Werder, dok je 2022. u Antalyasporu završio igračku karijeru i započeo trenersku. Sakupio je 52 nastupa i dva pogotka za tursku reprezentaciju.

Komentari

komentara

« Povratak