VELIČANSTVENE POHVALE: Evo što ruski mediji pišu o Dinamu!

FOTO:

Dinamo je upisao veliku pobjedu kod Krasnodara 3:2 3:2 u prvoj utakmici 1/16 finala Europa lige. Hrvatski prvak odigrao je sjajnu utakmicu i doveo posljednjeg ruskog predstavnika u Europi na rub ispadanja. Ruski list Sport Express uhvatio se teške europske sudbine Rusa.

“Tako često pričamo o neuspjesima ruskih klubova u Europi da smo nekako zaboravili da imamo još jedan. Ime protivnika dio je razloga. Dinamo Zagreb, očigledno, ne izaziva takvo uzbuđenje, kakvo bi nastalo kada bi došli Milan, Manchester United, Arsenal ili Roma. Svi oni mogli su biti protivnici Krasnodara”, napisali su pa dodali:

“Dinamo je pokazao svoju snagu – barem u usporedbi s ruskim klubovima – još u grupnoj fazi u kojoj su bili bolji od CSKA. U Krasnodaru s Hrvati još jednom pokazali da to nije bila slučajnost.”

List Kommersant ide još i dalje:

“Za one koji nisu ravnodušni prema Krasnodaru, ova utakmica bila je grub podsjetnik onog što je Dinamo napravio CSKA Moskvi. To je ne baš atraktivan klub koji se u grupnoj fazi dosta brutalno obračunao s CSKA-om. Dinamova standardna taktika ne uključuje lov na visok posjed… Baš suprotno, vrlo su skromni u tome. U Krasnodaru Dinamo nije mogao odbiti igrati poput PSG-a. Prilike za presijecanje lopti nudile su se kao na pladnju. Kada gledate što se događalo, gosti kao da su imali 12 igrača. Gotovo sigurno je bilo da će u praznom prostoru biti netko iz Dinama, a nitko iz Krasnodara.”

Komentari

komentara

« Povratak