VELIKA ČAST: Zvonimir Boban dobio jednu od najviših funkcija u UEFA-i!

FOTO:

Legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban ponovno će biti na visokoj funkciji, ovaj puta u europskoj nogometnoj organizaciji, UEFA-i. Sportske novosti javljaju da će Boban od 20. travnja dobiti radno mjesto šefa nogometa, odnosno „chief od football – UEFA“!

Prvi je to puta u povijesti da će UEFA dobiti svog šefa nogometa, Zvone je postavljen na ovu odgovornu funkciju na inicijativu predsjednika Aleksandera Čeferina, što dovoljno govori koliko cijeni stručnost našeg proslavljenog nogometaša. Zvone je od 2016. do 2019. godine radio u FIFA-i na gotovo istoj poziciji, bio je desna ruka Giannija Infantina, očito je svoj posao radio vrlo dobro.

Na kratko se vratio u svoj AC Milan ali tamo se nije dugo zadržao zbog nesuglasica sa gazdom Ivanom Gazidisom a sada ga očekuju novi izazovi. U nogometnim institucijama svi znaju da je upravo Zvone Boban bio glavni promotor uvođenja tehnologije kao asistencije sucima, te ju je osobno maksimalno nadgledao i u gotovo idealnom izdanju demonstracije njezine važnosti za nogomet afirmirao na SP-u u Rusiji.

Očekuje se da će Boban biti glavni za sva najvažnija nogometna pitanja, Hrvatska u sazivu nove vlade UEFA-e će imati dva čovjeka, nekadašnje reprezentativne kolege, Davora Šukera i Zvonimira Bobana.

Komentari

komentara

« Povratak