VELIKA OBJAVA HNL KLUBA: “Gradimo novu tribinu, imat ćemo stadion od 3000 mjesta i tri puta više navijača…”

FOTO:

U 19 odigranih kola (iako nepotpuna tablica) na samom dnu prve lige nalazi se Rudeš koji ima svega četiri boda uz katastrofalnu gol razliku 7:40. No, ovaj klub prema svemu sudeći ima zaista velike ambicije.

Kako pišu Sportske novosti, stadion u Rudešu je jedno veliko gradilište, grade se nove svlačionice, popratne prostorije, a uskoro se kreće i u izgradnju istočne tribine, koja bi imala oko 1800 sjedećih mjesta. Tribina bi bila potpuno “zelena”, napravit će se od reciklažne plastike, na neki način po uzoru na jedan od stadiona u Kataru.

Veliko je to ulaganje, nove prostorije i nova tribina koštat će više od milijun eura. Klub ih je sam namaknuo, premda je stadion gradski i ostat će gradski, odlučili su u njega uložiti puno privatnog kapitala, očito svjesni da je klub bez svog stadiona unaprijed osuđen na propast. Tandem koji vodi klub, predsjednik Josip Šimunić i direktor Stipe Čondrić, puca od optimizma kad priča o dugoročnoj budućnosti kluba.

“Nove svlačionice i prostorije bit će gotove do sredine siječnja, a brzo će potom i istočna tribina. Tako ćemo imati stadion s više od 3.000 tisuće sjedećih mjesta, što je minimum da bi mogao igrati SuperSport HNL, s tim da nam je zapadna tribina natkrivena”, ponosno će predsjednik Šimunić.

Direktor Čondrić je otkrio kako Rudeš želi već na proljeće igrati na svom stadionu.

“Imat ćemo sve osim reflektora. Krenuli smo i u proces njihove nabavke, ali ovo je gradski stadion i reflektore ne možemo staviti bez dozvole Grada. A dobiti te dozvole je proces koji iziskuje vrijeme.”

Komentari

komentara

« Povratak