VELIKA POJAČANJA: Zrinjski doveo čak dva igrača Dinama!

FOTO:

Zrinjski, prvak bosanskohercegovačke Premijer lige, danas je u Mostaru odradio prvi trening ususret novoj sezoni. Podsjetimo, mostarski klub je pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića iznimno dominantno, s 27 bodova više od druge Tuzle City, osvojio prvenstvo.

Jakirović je danas radio s 25 igrača. Kao nova imena potvrđeni su Frane Maglica, koji je došao iz Posušja kao slobodan igrač, a u pitanju je bivši član Splita, Dinama i Slaven Belupa, te Mario Ćuže i Filip Brekalo, nogometaši koji su stigli na posudbu iz hrvatskog prvaka.

“Nadam se da su se igrači odmorili. Kada krenemo s treninzima, onda se užari telefon. Jako smo poželjni, što je normalno. Točno znam što nam treba da bismo bili još bolji, iako je teško reći u kojem segmentu, ali kao trener uvijek tražim da budemo bolji”, rekao je Jakirović.

“Čast nam je što imamo sedam reprezentativaca u U-19, U-21 i A selekcija”, dodao je Jakirović okrenuvši se novim igračima: “Maglicu znam od juniora, pratio sam kako se razvijao. Zadovoljava nas što je pokazao u Posušju. Može napredovati, poslužiti u rotaciji, igrati na trima pozicijama – desnog bočnog, stopera i s tri u zadnjoj liniji.”

“Ćuže može igrati sve tri pozicije. Bio je u Dnjipru, ali kako je ondje nažalost rat, igrao je u Dinamu. Može nam donijeti dosta u rotaciji na krilima, čak i na prednjem veznom”, nastavio je. Brekalo je pak lijevi bočni. “Ta nam je pozicija deficitarna. Imali smo Bekića koji je imao problema s ozljedama pa je Memija igrao dok se nije ozlijedio.

Brekalo je domaći igrač, nama iskoristiv i ulaganje u budućnost s time da ima iskustvo u našoj ligi. Možemo ga još razviti. Ostalo je na njemu, kao i na ostaloj dvojici”, izjavio je Jakirović svjestan kako će biti teško ponoviti prošlu sezonu.

“Znamo što nas čeka, svi će nas htjeti pobijediti. Imamo 23 utakmice bez poraza. Naravno da je cilj obraniti titulu kad smo je osvojili, ali naš cilj je plasman na prva tri mjesta. I drugi se pojačavaju. Idemo utakmicu po utakmicu, gledat ćemo samo sebe”, zaključio je Jakirović.

Komentari

komentara

« Povratak