VELIKA PROMJENA: Igrao je za Hrvatsku, a sada mijenja reprezentaciju!

FOTO:

Konkurencija u hrvatskoj reprezentaciji zaista je ogromna. To je dobro osjetio 29-godišnji ofenzivni veznjak Filip Ozobić.

Filip je ponikao u niželigašu Mladosti iz Ždralova, ali je kao 15-godišnjak stigao u redove zagrebačkog Dinama gdje se zadržao dvije godine da bi potom prešao u Zadar. Zatim ga je put odveo u Moskvu gdje je potpisao za tamošnji Spartak. U Rusiji nije dobio pravu priliku pa je pravi nogomet tek zaigrao u Hajduku u sezoni 2012/13. Nakon toga postaje igrač Slaven Belupa gdje će provesti ukupno tri godine.

Put ga potom vodi u Azerbajdžan. Dvije godine bio je član Gabale, a sada je igrač Qarabaga. Ozobić je jako uspješan u ovoj dalekoj zemlji te izgleda kako će zaigrati za njihovu reprezentaciju. Naime, za Sportske novosti je kazao:

“Ako bismo se dogovorili, bude li to konkretno, možda bih zaigrao za Azerbajdžan. Osobno nemam nikakve zapreke”. Pravilnici u tamošnjoj zemlji kažu da neki igrač može aplicirati za državljanstvo nakon što pet godina provede u ovoj naftoj bogatog zemlji. Zanimljivo, Ozobiću nedostaje još jedna godina, a s obzirom na to da briljira u dresu jakog Qarabaga, već se dugo u njihovim medijima spekulira o tome da Ozobić pojača 114. reprezentaciju s FIFA-ine ljestvice reprezentaciju koja se na toj ljestvici, primjerice, nalazi iza Luksemburga i Farskih Otoka.

Inače, Ozobić ima dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. U pitanju je bio turnir u Kini početkom 2017. godine kada je trener bio Ante Čačić. Na turneji su zaigrali uglavnom igrači iz HNL-a. On je nastupio u obje utakmice, protiv Kine i Čilea, a protiv Kineza je zabio i penal u raspucavanju.

GREŠKOM ISCURILA CIJENA PLAYSTATIONA 5, BISTE LI DALI OVAJ IZNOS?

SLUŽBENO: Borussia Dortmund kupila najvećeg engleskog talenta za velike novce!

Komentari

komentara

« Povratak