VELIKA PROMJENA: Ruski nogometni savez odlučivao o povijesnom potezu pa se predomislio

FOTO:

Ruski nogometni savez (RFU) glasao je protiv prelaska iz UEFA-e u Azijsku federaciju, izvijestile su u srijedu ruske novinske agencije, prenosi Index.hr.

FIFA i UEFA odlučile su u veljači 2022. da će sve ruske momčadi, bilo nacionalne ili klupske, biti suspendirane iz sudjelovanja u njihovim natjecanjima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Čelnik RFU-a Aleksander Djukov je krajem prošle godine izjavio da Rusija razmišlja o pridruživanju Azijskoj nogometnoj konfederaciji (AFC).

“Raspravljalo se o pitanju prelaska u AFC. Jednoglasno smo glasali protiv jer nema jamstava FIFA-e”, citirala je u srijedu novinska agencija RIA člana odbora RFU-a Mihaila Gerškoviča. “Odlučili smo nastaviti kontakte s UEFA-om, pogotovo zato što ima napretka, da vidimo kako će se situacija razvijati sljedeće godine”, dodao je.

FIFA i UEFA su posljednjih mjeseci ublažile ograničenja za ruske mlade momčadi. UEFA je u rujnu rekla da “djeca ne bi trebala biti kažnjena za djela za koja odgovornost leži isključivo na odraslima”.

Komentari

komentara

« Povratak