VELIKA REKONSTRUKCIJA: Hajduk se na ljeto riješava većine kadra, odlaze dva mlada Vatrena i Livaja?!

FOTO:

Nakon završetka sezone, sportski direktor splitskih Bijelih Mindaugas Nikoličius se baca na posao jer ga čeka veliki remont igračkog kadra. Dolaskom talijanskog trenera Paola Tramezzanija, Hajduk je počeo bilježiti bolje rezultate pa tako treće mjesto nije daleko jer imaju dvije utakmice manje od Gorice i Rijeke.

Međutim, tko će ostati na Poljudu nakon što prvenstvo završi? Dosta je upitnika u svlačionici Majstora s mora a vrlo vjerojatno će se morati prodavati jer klupske financije ne stoje baš najbolje…Sportske novosti pišu da bi Bijeli mogli prodati, posuditi ili se riješiti čak 17 igrača iz aktualnog kadra, što je zaista veliki broj. U prvom redu se gleda tko bi mogao biti prodan a tu se spominju mladi reprezentativci Mario Vušković, David Čolina te Darko Nejašmić.

U drugu kategoriju spadaju igrači koji još nisu u zadnjoj godini ugovora poput Edouka, Jaira, Jurića, Posavca, Jakoliša i Teklića, pa je zadnji čas da se nešto na njima i zaradi. Glavni napadač Marko Livaja je potpisao samo do kraja sezone pa će čelnici kluba zajedno s Jakobušićem svim silama pokušati privoliti sjajnog ofenzivca na ostanak.

Treba vidjeti što će biti s reprezentativnim vratarom Lovrom Kalinićem koji je na posudbi iz Aston Ville, osim njega u svojstvu posuđenih igrača su Umut, Todorović, Mujakić te iskusni veznjak Fossati koji se pokazao kao kvalitetan materijal za prvu momčad.

Donedavnom kapetanu Miji Caktašu i Basselu Jradija ističu ugovori i oni će otići kao slobodni igrači što je velika šteta za klupske interese. Puno je pitanja, Nikoličius i Jakobušić će do početka naredne sezone morati ponuditi odgovore…

Komentari

komentara

« Povratak