VELIKA TRAGEDIJA U BRAZILU: Mladi igrači Flamanega poginuli na spavanju!

FOTO:

Desetorica članova brazilskog velikana Flamenga poginula su u požaru koji je izbio u trening-kampu u Rio de Janeiru u petak rano ujutro. Među poginulima su šestorica mladih igrača i četiri zaposlenika kluba.

Trojica igrača su ozlijeđena, a O Globo javlja da su prevezeni u bolnicu Lourenço Jorge. Riječ je o Emanoelu Gomesu (14) koji je u Rio stigao prije tri godine iz Fortaleze, Franciscu Diogu (15) i Jonathanu Cruzu Venturi (15). Jonathan je u najtežem stanju, opečeno mu je 40% tijela.

Požar je izbio u 5:10 ujutro po lokalnom vremenu dok su igrači od 14 do 17 godina spavali u klupskom kampu Ninho de Urubu, a vatrogasci su ga ugasili tek dva sata i 20 minuta kasnije. Uzrok još nije poznat.

Trening-centar u Ninho de Urubuu proširen je prije samo dva mjeseca.

Flamengo je peterostruki prvak Brazila na seniorskoj razini i aktualni viceprvak, a za njega je od 2014. do 2015. igrao bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva. Osim nogometne, ima i košarkašku, odbojkašku, veslačku i plivačku sekciju.

Šokantnu vijest na Twitteru je prokomentirao igrač Real Madrida Vinícius Júnior, koji je još prošle godine nastupao za crveno-crni klub s Maracane.

“Kakva tužna vijest! Molimo se za sve! Snaga, snaga i snaga”, napisao je 18-godišnji napadač.

24sata

Komentari

komentara

« Povratak