VELIKA VIJEST IZ ITALIJE: AC Milan prodan za 1.2 milijarde eura!

FOTO:

Jedan od najtrofejnijih europskih klubova dobio je nove vlasnike. Vijest je to koja je danas i službeno potvrđena.

Cilj je jasan

Talijanski velikan AC Milan prodan je američkim investitoru RedBird Capital Partnersu za 1.2 milijarde eura. Vijest je danas objavljena na službenim stranicama kluba, čime je konačno završen najavljeni proces promjene vlasništva, koju je bivši vlasnik, Elliott Grupa, želio napraviti već duže vrijeme.

Inače, RedBird ima udjele u Boston Red Soxima, Liverpoolu i New York City FC-u. Zanimljivo, jedan od njihovih investitora je i LeBron James. Spomanimo i kako će udio u vlasništvu talijanskog kluba imati i New York Yankeesi, koji usko surađuju s RedBirdom.

RedBird je težak 75 milijardi dolara, a osim gore navedenih klubova u svom portfelju ima i NHL franšizu Pittsburgh Penguins, francuski Toulouse, najuspješniji pakistanski kriket klub i niz drugih medijskih kuća televizijske kuće. Između ostalih to je i YES (Yankees Entertainment Sport), najgledanija regionalna televizija u SAD-u.

Osnivač RedBirda Gerry Cardinale jasno je istaknuo koji je cilj:

„Želimo Milan vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh svjetskog nogometa. Imamo strašno puno iskustva u ovom poslu i uvjeren sam da ćemo Milanovim navijačima pružiti puno sreće i zadovoljstva.”

Komentari

komentara

« Povratak