VELIKA VIJEST IZ MAKSIMIRA: Dinamo Zagreb ima novog glavnog skauta!

FOTO:

Iza aktualnog hrvatskog prvaka Dinamo Zagreba zaista je čudnovata polusezona, neki će kazati i najčudnija otkad je krenula velika dominacija 2006. godine.

Klub iz Maksimira odlazi na odmor kao trećeplasirana momčad HNL-a s bodom zaostatka za drugoplasiranom Rijekom te čak sedam bodova zaostatka za Hajdukom. No, problem je u tome što Dinamo ima čak dvije utakmice manje od Splićana. Rijeka pak ima jednu utakmicu manje.

Iako je cilj bio plasirati se u Ligu prvaka ili barem Europsku ligu, Dinamo se morao zadovoljiti grupnom fazom Konferencijske lige nakon ispadanja od AEK Atene i Sparte Prag. Tamo su uspjeli sve preokrenuti iako su nakon četiri kola imali čak tri poraza. No, na kraju su pobjede kod Astane i protiv Ballkanija bile dovoljne za drugo mjesto koje je donijelo doigravanje za osminu finala Konferencijske lige. Tamo ih čeka Real Betis.

A dan nakon završetka polusezone stiže velika vijest iz Maksimira. Naime, Dinamo je pronašao novog glavnog skauta! Kako prenose vodeći domaći mediji, to je postao Dario Dabac, bivši sportski direktor Istre 1961 i Šibenika.

On će analizirati igrače koji su trenutačno u fokusu kluba i tražiti nove za koje bi se trebalo ispostaviti da imaju kvalitetu za dolazak u Dinamo. Upravo je Dabac bio čovjek koji je Dinamu preporučio dolazak Takura Kaneka, Japanca koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi i vrlo je često najbolji igrač hrvatskog prvaka.

Osim preporuke tada vodećoj garnituri kluba s Darijem Šimićem na čelu, Dabac je sudjelovao i u pregovorima oko Kanekova dolaska i bio mu od pomoći u prvim danima u Zagrebu.

Komentari

komentara

« Povratak