VELIKA VIJEST ZA NAVIJAČE HAJDUKA: Ovo je pravi dokaz da znaju što rade!

FOTO:

Vijest koja je bila očekivana, iako je bilo malih nedoumica oko Brancova produžetka, danas  je svaka sumnja okončana. Sportski direktor Mario Branco i trener Hajduka Joan Carrillo su produžili svoju vjernost Hajduka na još jednu sezonu.

Ovim produžetkom ugovora se ide na ono trenutno najpotrebnije Hajduku – stabilnost i kontinuitet. Znamo kakva je bila situacija uoči prošle sezone, turbulentno, promjena trenera, bez pravog kostura igrača. Ove sezone se ipak ti neki osnovni kriteriji pred uspjeh nalaze pred Hajdukom. Doveden je trener i sportski direktor koji svoj posao ostvaruju maksimalno kvalitetno i odgovorno, osnovni kostur momčadi je napravljen, preostaju još potrebna pojačanja na određenim pozicijama za koje je predsjednik Kos već osigurao sredstva, što je drago za čuti.

Nova sezona je pred nama, prijelazni rok počinje za tjedan dana, definitivno će biti zanimljivo pratit događanja na Poljudu.

Za kraj, evo i par riječi od sportskog direktora, trenera i samog predsjednika.

Evo što je kazao predsjednik kluba Ivan Kos:

– Razlog zašto smo se okupili je objavljivanje produžetka suradnje i sa sportskim direktorom i trenerom. Cilj je stabilnost, a to ovime dobivamo. Ulazimo u sezonu bez turbulencije, vjerujem da će ovo biti temelj napretka. Nadam se da ćemo progresivno ići naprijed i u sljedećoj sezoni.

Mario Branco:

– Prije godinu smo bili u Bijelom salonu i poznajem većinu lica od tada, nakon jedne godine sad sam opet tu. Mogu potvrditi da ću tu biti još jednu godinu i zahvalio bih se predsjedniku što ću biti ovdje. Moj rad je prepoznat i sad sam u puno boljoj poziciji nego prije godinu dana. Poznajem klub i očekivanja su puno veća.

– Neke poteškoće imamo još uvijek, ali imamo stabilnost. Sportski direktor, predsjednik i trener, a stabilnost je ključna, ali ona je ključna i za sve u klubu. Čak i mediji, znam da loše stvari prodaju medije, ali želim da pišete u budućnosti o pozitivnim stvarima koje će se dogoditi. Čitam vas svaki dan i znam što pišete, ali ključ je da budemo na istom putu zbog stabilnosti. Nisam u potpunosti zadovoljan sezonom, ali radit ćemo na poboljšanjima.

Branco je ostvario niz ciljeva koji su postavljeni pred njega…

– Velike zasluge idu i Krešimiru Gojunu i Saši Bjelanoviću, rezultati stoje iza njih. Ljeto donosi mnoga očekivanja u Europskoj ligi, a moja su očekivanja biti kompetitivan kroz cijelu sezonu. U ovoj sezoni smo bili jedan penal od Europske lige, a u sljedećoj moramo bolje od toga, a jednako tako i u kupu i u prvenstvu. Ostajem dokle god osjećam potrebu i radim svoj posao što je najbolje moguće.

– Stabilnost je ključna, a ja je ne želim prekidati. Kada sam stigao prošle godine nisam poznavao dobro klub, a sada sam godinu dana iskusniji. Kada sve sagledamo zašto ne ostati? Obitelj mi je u Portugalu, to je slaba točka, ali dok budem mogao balansirati bit će dobro…

Predsjednik Kos je kazao kako su potpisani jednogodišnji ugovori…

– Profesionalac sam i mislim da se moj rad mora temeljiti na rezultatima. Nakon svake godine sagledat ćemo rezultate i po tome produživati ili ne produživati ugovor. U nogometu ako nemate rezultate ne ostajete dugo. To je jedan pritisak, ali ja sam spreman na to.

Trener Carrillo:

– Za mene je ovo važan dan, sretan sam, jer su ovdje bili prisutni ljudi koji su vjerovali u moj rad. S ovog položaja im želim zahvaliti jer su mi u svakom trenutku dali povjerenje. Dali su mi otvorene ruke u ovom projektu. Za mene je to jako važno, najvažnije u ovom poslu. Osjećaj je bio da je pitanje vremena kada ćemo dovršiti posao, sve ono što su prezentirali i poklonili pažnju, vjerovao sam da neće biti problema oko produženja ugovora – kazao je Carrillo, pa nastavio:

– Želim se zahvaliti igračima, možda su i oni mogli biti na prvom mjestu u mojoj zahvali. Redoslijed nije bitan, produženje ugovora mogu zahvaliti i njima. Napravili su sjajan posao, adaptirali su se u svim mogućim situacijama. Pred nama je još jedna važna utakmica. Trebamo raditi dalje da bi bili još kompetitivniji i bolji. Želimo da navijači budu ponosni na nas.

Ugovor je potpisan na jednu godinu…

– Shvaćamo pravila ove igre, imam pouzdanje u posao koji radim. Jako sam sretan što sam u ovom klubu i gradu. Ne bih da bude ikakvih financijskih zapreka, trebamo postići neke rezultate. U svijetu nogometa vrijede samo rezultati.

UZBUNA U MAKSIMIRU: Ivajlo Petev ima ponudu iz Rusije! Šuška se da nema ništa protiv odlaska iz Dinama

Komentari

komentara

« Povratak