VELIKE AMBICIJE: Albansku reprezentaciju preuzima bivši igrač Barcelone!

FOTO:

Albanija ima velike ambicije da se plasira na Euro 2024., gdje očito računa na dobar rezultat. Nogometni savez Albanije je napravio ogroman posao dovevši tri velika i dobro poznata imena na klupu.

Izborničku ulogu je dobio Sylvio Mendes Campos Junior, odnosno Sylvinho, nekada slavni brazilski nogometaš koji je nastupao za Barcelonu, Arsenal i Manchester City. Sylvinho je prethodno radio kao trener Lyona i Corinthiansa, a Albanija će mu biti prva nacionalna momčad koju će voditi.

S njim u Albaniju dolaze još dva veoma poznata imena. Radi se o nekada sjajnom bočnom igraču Manchester Cityja i legendi Građana Pablu Zabaleti. Slavni Argentinac, koji ima 230 nastupa za Manchester City i šest trofeja na Etihadu, nije se nikad bavio trenerskim poslom i ovo će mu biti debi na trenerskoj klupi.

Drugi pomoćnik bit će dobro poznato brazilsko trenersko ime, a to je Dorival Junior, čovjek koji je vodio sve najveće brazilske klubove od 2002. godine, kada je počeo trenersku karijeru. Dorival je vodio čak 24 ekipe u svojoj karijeri i, zanimljivo, nikada nijednu izvan Brazila. Albanija će mu biti prvi međunarodni posao.

Komentari

komentara

« Povratak