Velike promjene na FIFA-oj ljestvici: Ogroman napredak Hrvatske, drastičan pad Srbije

FOTO:

U subotu će utakmicu za treće mjesto na svijetu igrati Hrvatska i Maroko, a za zlato će dan kasnije igrati branitelj naslova i Argentina. Odmah po završetku Mundijala, FIFA će objaviti ljestvicu najboljih reprezentacija svijeta. Trenutačno prvo mjesto drži Brazil, a da bi reprezentacija koja je ispala od Hrvatske u četvrtfinalu ostala prva, potrebno joj je da susret između Francuske i Argentine ode na penale.

U svakom drugom slučaju, Brazilci gube vrh. Finalist ovog Mundijala, Francuska, druga je na ljestvici, a Argentina je treća sa samo 0.03 boda manje od Trikolora te bi obje momčadi pobjedom raspucavanja preskočile Brazilce.

Što se tiče momčadi koje igraju utakmicu za treće mjesto, Hrvatska (koja je Mundijal počela kao 12.), pobjedom u 90 ili 120 minuta napredovala bi na sedmo mjesto, a Marokanci bi u tom slučaju bili 11.

Pobijedi li Hrvatska nakon penala, bila bi osma, a Maroko 11. Marokanci bi pobjedom nad Hrvatskom u 90 ili 120 minuta skočili na osmo mjesto, a Hrvatska bi bila 10. U slučaju pobjede Maroka nakon penala, sve bi ostalo isto.

Što se tiče srpske reprezentacije, nju čeka veliki pad. Srbija je u Katar stigla kao 21. momčad svijeta, a sada, nakon ispadanja u skupini, očekuje je pad na 30. mjesto. “Tako će Srbija biti među momčadima koje su najviše nazadovale nakon Mundijala. Više mjesta će pasti Kanada i Danska koje će pasti 11 mjesta, kao i Katar koji pada s 50. na 60. mjesto FIFA rang liste”, objavio je srpski Mondo.

Komentari

komentara

« Povratak