Veliki je Buffon 2001. trebao zaigrati u Primeri!

FOTO:

Ikona torinskog Juventusa, Gianluigi Buffon bio je 2001. nadomak odlaska u Barcelonu. Ovu tajnu otkrio je u njegov menadžer, Silvano Martina, u jučerašnjem intervjuu za TuttoJuve.

Transfer je bio već gotova stvar

Buffon je te, 2001. godine, prešao u Juventus iz Parme i postao jedan od simbola kluba, ali i jedan od najvećih golmana svih vremena. Između ostaloga, sa „starom damom“ je osvojio čak sedam Scudetta.

Ipak, njegova karijera je mogla ići sasvim drugim smjerom jer je ugovor sa španjolskim gigantom bio gotovo riješena stvar.

Da, bilo je vrlo blizu.“, kazao je menadžer Martin uoči „finala prije finala“, susreta Barcelone i Juventusa u četvrtfinalu Lige prvaka, idući mjesec.

Došlo je do dogovora između Parme i Barcelone, ali on je na kraju odabrao Juventus.“, otkrio je menadžer.

S 39 godina i dalje ne razmišlja o umirovljenju

Buffon je ugovorom vezan za Juventus do kraja sljedeće sezone, ali kako sada stvari stoje, njegova bi karijera mogla trajati i duže od toga. Za očekivati je da će braniti za Italiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iduće godine, a na pitanje novinara hoće li nastaviti s karijerom i nakon toga, Martin je odgovorio:

Iskreno, ne znam. On će sam odlučiti kad bi to trebalo biti, kad dođe pravo vrijeme.

https://nogometne-vijesti.hr/europski-nogomet/juventusova-generacija-2001-godine-dala-cak-14-trenera-medu-njima-nas-igor-tudor/

Komentari

komentara

« Povratak